2013. január 22.

Joseph Prince: Mutass Jézusra


Készítette: Élő víz

1,30 Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá. (1Korinthus 1:30)

Mit tegyünk, amikor az ördög megvádol minket, hogy valamit rosszul csináltunk, és nem érdemeljük meg Isten áldásait? Egyszerűen mutassunk Jézusra, aki feljogosít minket Isten áldásaira.

Tehát, ha a gonosz azt mondja: „Nem vagy elég igaz”, nézz Jézusra és jelentsd ki: „Ő az én igazságom!” Ha azt mondja: „Nem vagy elég szent”, nézz Jézusra és jelentsd ki: „Ő az én megszentelődésem!”

Ha azt mondja: „Nem érdemled meg, hogy meggyógyulj”, nézz Jézusra és jelentsd ki: „Az Ő sebei által gyógyultam meg!”

Amikor azt mondja: „Nincs jogod Isten áldásaira”, nézz Jézusra és jelentsd ki: „Ő az én jogosultságom!”

Minden alkalommal, amikor Jézusra mutatsz, a gonosz elhallgat, mert Jézus megszerezte neked a jogot Isten áldásaira. Magadban és magadtól nincs jogosultságod. Krisztus nélkül nincs benned semmi jó, ami miatt kiérdemelhetnéd.

Viszont Krisztussal a „jogosulatlanságod” jogosulttá tesz Isten meg nem érdemelt és ki nem érdemelhető áldásaira. És mivel Isten az életedet Krisztusba, az egyetlenbe helyezi, aki méltó (Kolossé3:3), te is méltóvá válsz. Mivel Krisztusban vagy, megvan a jogosultságod.

Jézus ezt a jogosultságot azzal szerezte meg számodra, hogy meghalt érted, ezért drága véren váltott jogod van Isten áldásaira. Véren váltott jogod van egy jelentőséggel, céllal bíró bővelkedő élethez.

Joseph Prince

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.