2013. január 6.

Torinói lepel


A torinói lepelről sokat írtak, és sokan tanulmányozták.

Idézet a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


A 436 centiméter hosszú és 110 centiméter széles, halszálka-mintásan szőtt lenvászon lepel


1898. május 25-én Secondo Pia torinói ügyvéd és hobbifotós lefényképezte a leplet. A fénykép előhívásakor a negatív lemezen kivehetővé vált egy emberi arc.




Isten igéjének bizonyságtétele Úr Jézus lepléről

Kiméne azért (és elindult) Péter és a másik tanítvány, és menének a sírhoz. Együtt futnak vala pedig mindketten: de ama másik tanítvány hamar megelőzi Pétert, és előbb juta a sírhoz; És lehajolván, látá, hogy ott vannak (ott fekszenek) a lepedők (othonion: gyolcsszalagok, hosszú lepedőcsíkok); mindazáltal nem (vagyis mégsem) megy vala be. Megjöve azután Simon Péter is nyomban utána, és beméne a sírba: és látá, hogy a lepedők ott vannak (hogy a leplek (othonion: gyolcsszalagok, hosszú lepedőcsíkok) ott fekszenek). És a keszkenő (vagyis az a kendő (szúdarion: kis alakú ruhaanyag, amellyel a halott arcát letakarták), amely az ő fején volt, nem együtt van a lepedőkkel (nem a lepleknél fekszik), hanem külön összegöngyölítve egy (másik) helyen”(Ján. 20,5-7) 

 El lehet gondolkozni, hogy mit kell hinnünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.