2013. január 22.

TELJES ÖRÖMNEK TARTSÁTOK! - 1-2


Készítette: dr. Kováts György
Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, amikor különféle kísértésekbe (megpróbáltatásokba, támadások közé, váratlan és nehéz helyzetekbe, az ördög megfosztási kísérleteibe) estek, tudván (TUDVÁN) azt, hogy a ti hitetek megpróbáltatása (edzése, megvizsgálása, tehertétel alá vettetése, megmérettetése) kitartást szerez... Jak 1,2-4. Ezt az Úr szereti. Szeresd te is. Tudja, hogy kell. Tudd, te is.

A hited ugyanolyan fontos „szerved”, (szellemi értelemben), mint a kisgyermekek szíve, tüdeje, vérképző szervei. Amikor egy gyermek növekszik, szüksége van a rendszeres, erőteljesen megpróbáló testmozgásra ahhoz, hogy szíve, tüdeje, vérképzése fejlődjön, és egész életére egészségességet biztosítson számára. Ugyanígy, szellemi értelemben, az újjászületett ember hitének is SZÜKSÉGE van megpróbálásra, hogy fejlődni tudjon. A te Urad tudja ezt. Tudd te is, és adj hálát. Mert ez jó. Akármilyennek látszik is – JÓ.

Légy áldott ebben a „nemes harc”-ban. (2Tim 4,7.)

TELJES ÖRÖMNEK TARTSÁTOK! - 2.

Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a HITET MEGTARTOTTAM. (2Tim 4,7.)

A hit olyan valami, amit MEG KELL TARTANI.

De ez a „megtartás” nem csak annyit jelent, hogy „kaptam egyet, eltéve tartottam, és most itt van, ami Tiéd, Uram”… (olvasd el az Úr minősítését az ilyen érvelésre… Mt 25,26.)

Ez a „megtartás” CSAK a megpróbálás, „edzés” útján lehetséges. Megtartani a hitet NEM LEHET PASSZÍV MÓDON. Nem lehet!
Ne kerüld ki a hit megpróbáló helyzeteit. Ne menekülj a kényelmes, kiszámítható, „keresztény” életbe. Ez nem az Úr útja. Ő arra a tanítványi, tudatos, teljesen odaadott életre hívott el, amiben Ő is járt. Ez a nap a te napod. Használd ki a jóra, amit az Úr elkészített. Teljes örömnek tartsd, amikor különféle megpróbáltatásokba kerül a hited… (Jak 1,2-4.) Légy áldott ebben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.