2013. január 9.

Ne körbe nézz, hanem felfelé!



Készítette: Győzedelmes Gyülekezet


6,16 Ablakot is csinálj a bárkára, és egy könyökre hagyd azt felülről… (1 Mózes)

Ha egy hatalmas hajót építenél, hová raknád az ablakot? Valószínűleg az oldalára, hogy az utasok és a legénység kiláthasson rajta, nem igaz?

Ezzel szemben Isten azt mondta Noénak, hogy a bárka tetejére tegye az ablakot.

Hiszem, Isten három okból nem akarta, hogy a bárkának az oldalán legyen az ablaka. Először is, nem akarta, hogy Noé és a családja hallják az emberek gúnyolódását: „Noé a szárazföldön épít bárkát! Bolond egy öregember!” Másodszor, nem akarta, hogy a romlottságot, züllöttséget lássák. Végül pedig, Isten nem akarta, hogy Noé és a családja lássa a halált és pusztulást. Azt akarta, hogy felfelé nézzenek – a menny felé, Őfelé.

Kedvesem, ugyanígy van ez ma is. Isten nem akarja, hogy a károgókra hallgass, akik állandóan negatívak, és gúnyt űznek az álmaidból, amiket Isten ültetett a szívedbe. Nem akarja, hogy a halálra és a pusztulásra nézz, ami a világban történik, és félelem támadjon a szívedben. Isten azt akarja, hogy felfelé nézz: Őrá. Ő a te békességed, gondoskodásod, gyógyítód, védelmeződ, menedéked – Ő a te igazi bárkád! Nézz Jézusra, nyugodj Benne, bármi is történik körülötted!

Joseph Prince

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.