2013. január 15.

Nasir Siddiki: ISTEN KEDVÉT LELI A MI BŐVÖLKÖDÉSÜNKBEN


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

Isten világossá teszi a Bibliában végig, hogy Ő azt akarja, hogy bővölködj. Sőt még ennél is tovább megyek, és azt mondom, ha te nem bővölködsz anyagilag, akkor nem okozol örömet Istennek. Hogy honnan tudom én ezt? Hát a Biblia mondja.
Vigadjanak és örüljenek, akik kívánják az én igazságomat. Hadd mondják mindenkor, nagy az Úr, aki kívánja az Ő szolgájának békességét. (Zsoltárok 35.27) A ‘shalom’ szó testi-lelki jólétet is jelent.
King James Version szerint: Magasztaltassék fel az Úr, aki gyönyörködik az Ő szolgájának bővölködésében.
Vedd észre, hogy ez a vers nem azt mondja, hogy magasztaltassék fel az Úr, aki gyönyörködik az Ő szolgáiban, ahogy éppen csak túlélnek egyik fizetési csekktől a másikig. Nem! Hanem azt mondja, hogy Isten gyönyörködik az Ő szolgáinak bővölködésében és nem a szegénységében!
Ha pedig Isten gyönyörködik az Ő szolgáinak bővölködésében, akkor mennyivel inkább gyönyörködik az Ő fiainak és lányainak bővölködésében. Tudod, az Újszövetségben többé már nem csak egyszerűen Isten szolgái vagyunk, hanem az Ő gyermekei, és Ő meg akar bennünket áldani.
Isten megvásárolt minket az Ő saját Fiának vérével, befogadott az Ő családjába és azt akarja, hogy bővölködő életet éljünk. Szülőként mi is azt szeretnénk, hogy a mi gyermekeink jól éljenek és legyenek megáldva bőséggel.
De elszomorodunk, ha ők küzdelmeken és nehéz időkön mennek át, ezért nem kell meglepődnünk azon, hogy Isten is ugyanígy érez az Ő gyermekei iránt. Mi biztos, hogy nem vagyunk jobb szülők, mint Ő. Isten egy jó Atya, és semmi örömöt nem okoz neki, ha azt látja, hogy a gyermekei az ‘éppen hogy csak’ utcában laknak.
És abban sem gyönyörködik egyáltalán, hogyha egész életükben anyagi nehézségekkel küzdenek. Ami viszont boldoggá teszi Istent, és örömet, beteljesedést, sőt izgatottságot okoz neki, az az, ha látja a gyermekeit bővölködni.
Tulajdonképpen ezt mondta Jézus is: Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti Mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérik Tőle. (Máté 7.11)
Az emberek mégis mindig Istent hibáztatják, ha nincs pénzük. Azt mondják, nézd, mit tesz Isten velem, átvisz engem a szegénység és nélkülözés próbáján, hogy megtanítson engem az alázatra. De egyetlen Igét sem fogsz találni ennek a látásnak az alátámasztására.
A 2Timóteus 3.16 viszont igazából elmondja, hogy Isten nem a szegénységet, hanem az Ő Igéjét használja, hogy minket megfedjen, megjobbítson és megneveljen.
Ha tehát azt mondod, hogy azért égtél le anyagilag, mert nem vetted a fáradságot, hogy imádkozz, vagy nem szakítottál időt az Ige tanulmányozására, azt el tudom fogadni magyarázatként. De ne mondogasd állandóan, hogy Isten az, aki téged szűkölködésben tart, mert ezzel valójában azt állítod, hogy te jobb szülő vagy, mint Ő.
Kérdezheted, akkor miért nincs pénzem, ha Istennek örömöt okoz, hogy engem bővölködni lásson? Miért nem kezd el gyönyörködni csak úgy az én szükségeim betöltésében? De hiszen nem Istenen múlik, hogy te bővölködsz-e vagy sem, ez tőled függ.
Isten már gondoskodott minden egyes szükséged betöltéséről, amikor elküldte a Fiát, hogy meghaljon a kereszten. Jézus megszerezte a jogot a számodra, hogy az Ő Igéjében bármit igényelhess, amire szükséged van. Tehát végy egy mély levegőt, lazíts, és ragaszkodj ahhoz, amit a Biblia mond, vagyis, hogy Isten valójában örömét leli, ha téged bővölködni lát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.