2013. január 23.

Légy Szilárd Lelkű


„De kérje hittel, semmit sem kételkedvén: mert aki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, amelyet a szél hajt és ide s tovahány.” (Jakab 1:6)

Ha létezik egyetlen dolog, ami letéríthet az utadról, el a lehetőségeidtől, és attól, hogy meglásd azt a félelmetesen csodálatos tervet, ami Istennél van az életedre, azok a saját érzelmeid. Az érzelmek Istentől vannak, de gyakran az emberek engedik, hogy Isten Igéje helyett a körülményeik diktálják érzelmeiket és gondolataikat.

Amikor engedjük, hogy körülményeink diktálják érzelmeinket, amikor kiakadunk attól, amit látunk vagy hallunk, az megnyitja az ajtót, hogy a kétely és a félelem bejöjjön. A Biblia azt mondja, hogy amikor beengedjük a kételyt és a félelmet, akkor bizonytalanok leszünk. Ide-oda hányattatunk. De értsd meg, hogy ahogy ma érzel, annak kevés köze van ahhoz, amit Isten valójában cselekszik az életedben. Ő munkálkodik a színfalak mögött, akár felfogod azt, akár nem! Ne engedd magad tovább ide-oda hányattatni az érzelmeid által. Ehelyett légy szilárd-lelkű. Gondolataidat fókuszáld Isten Igéjére, hogy magabiztosan haladhass előre abban a jó tervben, amit Ő eltervezett számodra!

Ima a mai napra:
Mennyei Atyám, köszönöm a Te Igédet, ami lámpás a lábaimnak és fény az utamon. Elhatározom magam, hogy elmélkedem a Te Igéden, tudva, hogy a Te Igéd erőmnek és hitemnek forrása. Segíts nekem, hogy szilárd-lelkű legyek, és én Terád állítom a fókuszomat. Jézus nevében. Ámen.

Fordította: Horváth Lídia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.