2013. január 14.

Leckék Lázártól (3)


Volt pedig egy beteg ember, Lázár, Betániából..." (János 11:1)

Mielõtt továbbmennénk Lázár feltámasztásának történetétõl, van még további két leckénk. A negyedik lecke a teljes hitrõl szól. Amikor valaki meghal és eltemetik, akkor ez már eléggé végleges" dolog. Ahhoz, hogy ilyen helyzetben hinni tudjunk Istenben, radikális hit kell. Eddig a pillanatig Mártának csupán „bárcsak" hite volt. Bárcsak itt lettél volna, Uram, akkor nem halt volna meg a testvérem" (János 11:21 NKJV). Aztán lassan kezdte megérteni mire képes Jézus, és tovább tudott lépni a de „most is" hitre. Ekkor mondta Jézusnak: De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentõl, megadja neked az Isten" (János 11:22).

A radikális hit azt mondja: „Uram, hiszem, hogy a jövõm nagyszerûbb lehet, mint a múltam, tudom, hogy te meg tudod változtatni ezt a helyzetet, és ki tudod ragadni a gyõzelmet a vereség torkából, tudom, hogy számodra semmi sem nehéz." A radikális hit radikális körülményekkel szembenézve radikális eredményeket fog hozni. Az ötödik lecke a helyreállításról szól. A nõvérei megüzenték Jézusnak: »Uram, íme, akit szeretsz, beteg.« ... azután így szólt tanítványaihoz: »Menjünk ismét Júdeába!«" (János 11:3,7).

Sohasem tudhatod meg, mire képes Isten, amíg be nem hívod õt a helyzetedbe. Õ vissza tudja adni neked, amit szerettél és elvesztettél. Õ helyre tudja állítani, amit az élet elvett tõled, sõt még többet is tud tenni! Még nem túl késõ. Küldj Jézusért! Nem számít, milyen rossz helyzetben vagy, imádkozz így: De most is tudom, Uram, hogy amit csak kérsz az Istentõl, megadja neked az Isten."

http://www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.