2013. január 17.

János, Gábor és Balázs



Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

Bemutatom Jánost. Ő csak egy a sok közül, igazából mindegy, hogy hogyan hívjuk, akár a te nevedet is be lehetne helyettesíteni. János hisz Istenben, de úgy gondolja, hogy nincsen rá szüksége.

Neki annyit jelent Isten, hogy megteremtette a világot, igyekszik egyensúlyban tartani a dolgokat, néha tesz pár csodát és meggyógyítja azt, akin már tényleg csak Ő tud segíteni. Összességében Jánosnak csak ennyit jelent a teremtő. Úgy gondolja, hogy a hit azoknak való, akiknek az élete üres, és alig értek el valamit.
Jánosnak nincs oka panaszkodni. Miután lediplomázott, egyből jól fizető állása lett. Az évek során, ahogy igyekezett felfelé a ranglétrán, úgy nőtt az életszínvonala is. Végül lett egy nagyon szép családi háza, egy csendes nyugodt környéken, szerető feleség, gyerekek, megteremtett magának mindent, ami egy kiegyensúlyozott élethez kell. Hetente már csak 3 napot kellett dolgoznia, így a családjára és egészségére is oda tud figyelni.
Jánosnak nincs szüksége Istenre!
Bemutatom Gábort. Ő csak egy a sok közül, igazából mindegy, hogyan hívjuk, akár a te nevedet is be lehetne helyettesíteni. Gábor hisz Istenben, de nem szereti, mert úgy gondolja, hogy Isten sem szereti őt. Látja maga körül a keresztényeket, akiknek boldog az életük, de úgy gondolja, hogy Isten csak a keresztényekkel törődik.
Mióta Gábor befejezte a tanulmányait, az évek során 7 különböző állása volt. A bányát bezárták ahol dolgozott, a gyárat is felszámolták ahova elhelyezkedett, vagy éppen neki kellett felmondania a gerincproblémája miatt, mert nem bírta a háta a megterhelést, stb. Gábor sokszor gondolkozik azon, hogy vajon Isten miért nem szereti őt, de soha nem fordul Isten felé. Továbbra is csak szomorkodik, és nyomorultul érzi magát, hétvégi programja csak annyi, hogy a kocsmában ül a haverokkal és sajnálkozik.
Gábornak nincs szüksége Istenre!
Bemutatom Balázst. Ő csak egy a sok közül, igazából mindegy, hogyan hívjuk, akár a te nevedet is be lehetne helyettesíteni. Balázs nem hisz Istenben. Friss diplomás, bár soha nem fogja hasznát venni, de legalább elmondhatja, hogy van neki. Most mindenféle munkát elvállal, nem érdekli igazán, hogy éppen mit dolgozik. Fiatal, életerős, szeret bulizni. Azért nem hisz Istenben, mert igazából soha nem is hallotta az igazságot Istenről. Úgy nőtt fel, hogy nem tanították meg imádkozni, az iskolában csak az evolúcióról hallott, ami logikusan hangzott a számára, így nem is kételkedik benne.
Balázs úgy gondolja, hogy a keresztény emberek nagyon jó fejek, de kimarad az életükből egy csomó jó dolog. Azt gondolja, róluk, hogy azért hisznek egy képzelt Istenben, hogy eltakarják a gyengeségeiket. Ő is tudja magáról, hogy vannak gyengeségei, de inkább a haverjaival lóg, mintsem elmenjen egy templomba vagy gyülekezetbe. Balázs szokott elmélkedni az életről, de nincs semmilyen jövőképe. Úgy gondolja, hogy az élet csak egy hiábavalóság és vár valakire, aki majd elmagyarázza neki az élet értelmét, és azt majd megvitathatja vele.
Balázsnak nincs szüksége Istenre!
Az igazság viszont az, hogy mindannyiunknak szükségünk van Istenre! Ő létezik, és senkit sem utál. Ő szeret minket, csak a vétkeinket utálja.
Ő utálja azt a büszkeséget és önteltséget, ami Jánosban van.
Ő utálja azt az önsanyargatásos önsajnálkozást, ami Gáborban van.
Ő utálja azt a hitetlenséget, ami Balázs szívét uralja.

Az igazság az, hogy János, Gábor és Balázs életfelfogása, a mindennapi modern ember életét és hozzáállását tükrözi.

Sokan gondolják úgy, hogy mivel megvan mindenük, nincs szükségük Istenre.
Sokan gondolják úgy, hogy Isten cserbenhagyta őket, és nem foglalkozik velük, ezért ők hallani sem akarnak Istenről, még ha létezik is.
Sokan gondolják úgy: mivel úgy nőttek fel, hogy Istenről semmit sem hallottak, akkor nem is akarják elhinni, hogy Ő egyáltalán létezik.
Ha úgy érzed, hogy te úgy gondolkozol, mint János, Gábor vagy Balázs, akkor biztatlak, hogy próbálj többet megtudni Istenről! Keresd Őt! Ő szeret téged!
Ha pedig már ismered az Urat, oszd meg másokkal, hogy Jézus Krisztus milyen csodálatosan jelen van az életedben, és hirdesd az Ő kegyelmét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.