2013. január 4.

Hogyan leszek igazzá?


Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk..." (Róma 10:10)
Ahhoz, hogy a megváltást elnyerd, Krisztusba kell vetned bizalmadat, csak ennyi. Talán azt kérdezed: Nem lehet úgy, ha megtisztítom a cselekedeteimet?" Nem. Vannak emberek, akik sokkal rendesebben élnek véletlenül, mint te szándékosan. A keresztyéneket az különbözteti meg másoktól, hogy Krisztusba vetik bizalmukat, Jézus Krisztus kiontott vérében bíznak, semmi másban. Pál errõl egyértelmûen fogalmaz: Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta õt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk." (Róma 10:9-10). Az üdvösség annak az eredménye, amit szívedben hiszel: hogy Krisztus elvégezte mindezt érted; és száddal megvallod ezt. Ez a két alkotóelem, a hit és a megvallás juttat el a megigazulás" állapotába Isten szemében.
Volt már veled, hogy egy újságból kivágott kuponnal mentél el bevásárolni? Szerettél volna venni egy kiló lisztet vagy cukrot, de nem volt pénzed. Mégis odaadták. Miért? Mert a kuponnal ugyanúgy fizethettél, mintha pénzed lett volna. Érted már a lényeget? Nincs semmi igazságod, amivel fizethetnél Istennek a megváltásodért, ám Õ kitalált egy kuponrendszert, amit megváltásnak hívnak, és ezt mondta: Ha Krisztusba veted a hited, én attól a pillanattól igaznak foglak tekinteni." Az igaz" szó egyszerûen ezt jelenti, joga van Istennel lenni".

Micsoda életlehetõség! Mekkora örömforrás! Milyen megnyugtató biztonság!

http://www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.