2013. január 12.

EMELD FEL SZEMEIDET - ÉS LÁSS!


     „…Emeld fel szemeidet és tekints arról a helyről, a hol vagy, északra, délre, keletre és nyugotra. Mert mind az egész földet, a melyet látsz, néked adom, és a te magodnak örökre. Kelj fel, járd be ez országot hosszában és széltében: mert néked adom azt. (1 Móz. 13,14-15.17)

     Ezt akkor mondta az Úr Ábrahámnak, amikor Lóttol elvált. Lót „felemelte szemeit” és látta, hogy Sodoma környéke gazdag és jó föld, és az „ő szemeinek látása szerint” döntve elindult a „bűn városa” felé. El is jutott oda. És mert Ábrahám „nem a szemeinek látása szerint ítélt”(Ésa.11,3), cserébe ezt a csodálatos ígéretet  kapta az Úrtól: „…mert mind az egész földet,  amelyet látsz néked adom, és a te magodnak örökre.

De ez az ígéret nemcsak az övé, hanem a tiéd is, ha a Krisztusé vagy, hiszen meg van írva, „ha Krisztusé vagy, akkor az Ábrahám magva vagy, és ígéret szerint örökös. (Gal. 3.29)

Ehhez azonban cselekedned is kell, mert azt mondja az Úr: Kelj fel, járd be ez országot hosszában és széltében: mert néked adom azt. Azt mondja hát az Úr neked, hogy „ahol vagy, ott emeld fel szemeidet, és nézz arról a helyről ahol éppen most vagy” – abból a helyzetből, amiben éppen benne vagy –  és  láss! vagyis: Vedd elő az ígéretek könyvét, a Szentírást és olvasd szorgalmasan, „látó szemekkel”, hogy megláthasd mindazokat az ígéreteket, amelyeket Isten neked adott éppen arra a helyzetre vonatkozóan, amelyben most vagy. Keresd hogy mi Isten elgondolása, akarata, megoldása a te helyzetedre vonatkozóan, és ha „megláttad”, vedd birtokba, és járj az ígéretekben.

Szegény vagy és anyagi gondokkal küzdesz? Keresd Isten igéjében azokat a kijelentéseket, ígéreteket, amelyek az állapotodra vonatkoznak. Meg van írva, hogy: „Az oroszlánok szűkölködnek, éheznek; de a kik az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek.” (Zsolt. 34.11) mert: „Az igaz eszik az ő kívánságának megelégedéséig;…” (Péld. 13.25 ), és „…nincs fogyatkozásuk.” (Zsolt. 34.10) te csak „…emlékezzél meg az Úrról, a te Istenedről, mert ő az, a ki erőt ád néked a gazdagságnak megszerzésére, hogy megerősítse az ő szövetségét, a mely felől megesküdt a te atyáidnak…” (5 Móz. 8.18) és legfőképpen lásd meg Őt, Jézust, az Urat. Hiszen meg van írva, hogy „Ő szegénnyé lett azért, hogy te gazdag lehess!”(2Kor. 8.9)

Talán éppen most beteg vagy, és fájdalom gyötri testedet? Meg van írva: „…én vagyok az Úr, a te gyógyítód.” (2 Móz. 15.26) „A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.” (Zsolt. 103.3) megáldja a te kenyeredet és vizedet; és eltávolítom ti közületek a nyavalyát.” /mindenfajta betegséget/ (2 Móz. 23.25) „És távol tart az Úr te tőled minden betegséget, és Egyiptomnak minden gonosz nyavalyáját, a melyeket ismersz…” (5 Móz. 7.15) Mert akik megtértek, azok „…az Úrnak megváltottai, és ujjongás között Sionba /a gyülekezetbe, amely: „messze világító jelül adatott, hogy megtalálhasd az Urat”/  jőnek, és  örökös öröm fejükön; vígasságot és örömöt találnak, eltűnik a fájdalom és sóhaj!”(Ésa. 51.11)

És nézz Jézusra, az Úrra, Akiben Isten már beteljesítette ezeket az ígéreteket, hiszen Ő lett fájdalmak férfia, betegség ismerője; Ő vette magára a te betegségeidet, és az Ő emberi testében vitte fel a fára, hogy te az Ő sebeiben meggyógyulhass! (1 Pét. 2.24) Az Ő teste által távolította el Isten a te betegségeidet és fájdalmaidat. Az Úr Jézus nemcsak a bűneidet, hanem azok következményeit is magára vette, és elszenvedte.

Nincs lakásod, és még reményt sem látsz arra, hogy otthont tudj teremteni magadnak és családodnak? Ne aggódj, hiszen mennyei Atyád pontosan tudja, hogy szükséged van rá. (Luk.12,30) Te csak keresd Isten országát, amely az Úr Jézusban már eljött erre a földre, és nézz Őreá, Jézusra, Aki úgy volt  a földön, mint valami jövevény, és mint valami utas, aki éjjeli szállásra tér be. (Jer. 14.8) Aki azt mondta magáról: „…A rókáknak vagyon barlangjuk és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának nincs hová fejét lehajtani.” (Mát. 8.20) és Ő ezt is felvállalta, hogy te sohase légy otthontalanná.

Megkötöz valamilyen szenvedély? Alkohol, cigaretta, kábítószer, vagy éppen szerencsejáték tart rabságban? Meg van írva: Én, én vagyok az Úr, és rajtam kívül nincsen szabadító! (Ésa. 43.11) „…hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem.” (Zsolt. 50.15) „Mert minden, a ki segítségül hívja… a mi Urunk Jézus Krisztus nevét…az megszabadul” (Róm. 10.13) (1 Kor. 1.2). Ő azért hagyta magát megkötözni, (Mát. 27,2) hogy te szabad lehess, hiszen akit a Fiú megszabadít, az valóságosan szabad.(Ján. 8,36)

     Nincs munkahelyed? Ne csüggedj, mert azt mondja az Úr: „Vállalkozásodat alapozd meg,..”. (Péld 24.2) és megáld téged az Úr a te Istened minden munkádban, és mindenben, a mire kezedet veted. (5 Móz. 15.10) Meg van írva: Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; …(Mát. 7.7-8) Mert megígérte az Úr , hogy kedvessé tesz Egyiptom / vagyis a világ/ fiai előtt. (2 Móz. 3.21)

     Az Úr Jézus azt mondta, „…az írások… bizonyságot tesznek rólam; (Ján. 5.39) Hát keresd és lásd meg Őt, Jézust, aki már előre elkészítette a problémáidra a megoldást. Ahogy az Írás mondja: Istennek valamennyi ígérete ő benne lett igenné és ő benne lett Ámenné az Isten dicsőségére…” (2 Kor. 1.19-20)

 Jézus Krisztus emberré lett, hogy Istent megismerhesd, hogy Hozzá vezessen téged. Lásd meg Őt, Aki meghalt azért, hogy szent vérével megmosson, és megtisztítson a bűneidtől; és feltámadott, hogy te igazként, szentként, Isten gyermekeként – vagyis királyi gyermekként – élhess már ebben az életben.
Ámen.

(GyenMa)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.