2013. május 7.

Készítsd fel õket! (2)


... nagyra nõtt palánták... faragott oszlopok, amilyenek a palotákban vannak." (Zsoltárok 144:12)

A jellemet és az érettséget nem várjuk el a gyermekektõl. Feltételezzük, hogy ezek a dolgok kialakulnak idõvel - ez azonban olyan feltevés, ami gátolja a növekedésük lehetõségét. Istennek nagyobb elvárásai vannak gyermekeiddel szemben! Igéjében azt olvassuk: 1) Fiaink legyenek olyanok ifjúkorukban, mint a nagyra nõtt palánták." Nem a negyvenes, ötvenes vagy hatvanas éveikben, hanem ifjúkorukban". Nem kell elvesztegetniük fiatal éveiket, már most a növekedésre fordíthatják. Miért hasonlítja Isten az ifjakat palántákhoz? Mert lelki gyökereik vannak, mert képesek felszívni magukba az Istentõl kapott táplálékot, erõt és módszereket, mert velük született a sikerre való képesség. Írtam nektek, ifjak, mert erõsek vagytok, és Isten igéje lakik bennetek, azért legyõztétek a gonoszt" (1János 2:14).

Figyelsz? A te gyermekedrõl van szó! 2) leányaink pedig, mint a faragott oszlopok, amilyenek a palotákban vannak." Miért hasonlítja Isten a lányokat oszlopokhoz? Elõször is azért, mert arra tervezte õket, hogy egyenesen álljanak, és támogatást nyújtsanak; nélkülözhetetlen részei az épület szerkezeti egységének. Másodszor azért, mert szépségükkel ékesítik az épületet, felhívják a figyelmet annak nagyszerûségére, és így az emberek csodálni fogják a tervezõt és tulajdonost. A paloták oszlopai a Királyt dicsõítik, Neki készültek, Neki szépek. Gyermekeidnek szükségük van arra, hogy higgy az Istentõl kapott képességeikben, lehetõségeikben. Emlékszel, mit mondott Jézus a gyermekekrõl? ...ilyeneké a mennyek országa" (Máté 19:14). Õ hisz a bennük rejlõ lehetõségekben. Neked is hinned kell!

www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.