2013. május 10.

Guti Tünde: VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET!


   Nem először veszem kezembe Derek Prince írásait. Sok könyvét elolvastam, amiket a Bibliával összevetve, igyekszem beépíteni az életembe.

Napjaink különböző teológiai irányzatai, és ezeknek, a gyülekezetekben eredményezett gyümölcsei indokolttá teszik, hogy az eddigieknél sokkal alaposabban vizsgáljunk meg mindent az Ige mérlegén, legyen az tanítás, látomás vagy prófécia. Elengedhetetlen, hogy szellemi látásunkat minden tekintetben Isten Szavához igazítsuk!

   A Zűrzavar a gyülekezetben c. nagyszerű könyv is hatékony segítséget nyújthat, melyek a legfontosabb pontok, amelyek segítségével elindulhatunk. Ebből idézem a számomra legsarkalatosabb gondolatokat.

   Olvassátok figyelemmel!

              Derek Prince: ZŰRZAVAR A GYÜLEKEZETBEN

                                                            (részletek)

   Az egyházban tapasztalható jelenlegi áramlat értékelése során a következő kérdést tegyük fel: ha ez az áramlat Istentől ered, milyen gyümölcsöket kell keresnünk?

A megtérés gyümölcse:
A megtérés az első alaptanítás abból a hatból, amit a Zsidókhoz írt levél 6:1-2. sorol fel. Azoknak, akik igazából nem tértek meg, keresztyénként nincs szilárd alapja az életüknek… Úgy hiszem, hogy a jelenlegi nyugati egyháznak a legsürgősebb szüksége az, hogy megújult hangsúlyt fektessen a megtérésre.

A Szentírás tisztelete:
Az Ésaiás 66:2-ben ezt mondja az Úr: „Hanem erre tekintek én, aki szegény (alázatos – az angol fordítás szerint) és megtört lelkű, és aki beszédemet rettegi.”…

Miért kell Isten beszédét rettegni? Először is, mert ilyen módon jön hozzánk az Atya Isten és a Fiú Isten, és lakoznak nálunk (János 14:23.). Másodszor, mert egy napon Isten Igéje lesz a bíránk (János 12:48.). A teremtés óta Isten két fő eszközzel dolgozik: az Igéjével és a Szellemével. Először Isten Szelleme mozdult, azután Isten Igéje jött elő (I. Mózes 1:2-3.). Az eredmény a teremtés lett…

Bármi, amit a Szellem tesz, összecseng azzal, amit az Ige mond. Továbbá a teljes Írás az Ő Szent Szelleme által ihletett, és ő sohasem kerül ellentmondásba önmagával (II. Tim. 3:16.).

Jézus felmagasztalása:
A János 16:13-14-ben Jézus a következőt ígérte tanítványainak: „De mikor eljő amaz, az Igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra… Az engem dicsőít majd.” Jézus itt két fontos tényt tár fel a Szent Szellem szolgálatáról. Mindenekelőtt az a legfontosabb feladata, hogy dicsőítse Jézust…

Amint megengedetté válik, hogy emberek kerüljenek a figyelem középpontjába, a Szent Szellem elkezd visszavonulni…

Amikor egy tanítást vagy megtapasztalást teszünk az összegyülekezésünk középpontjába, akkor szellemileg „excentrikusak” (a középtől eltolódottak) vagyunk.

Keresztyén társaink felé való szeretet:
Az I. Timóteus 1:5-ben Pál ezt írja: „A tanításunk célja a tiszta szívből, a jó lelkiismeretből és őszinte hitből való szeretet.” (Az angol NASB fordítás alapján)…

Mielőtt másokat alávetnénk ennek a próbának, ugyanazt kell tennünk, amit Pál, és föl kell tennünk a kérdést magunknak: a hitem szeretetteljes emberré tett engem?

      5. Szeretetteljes törődés a még el nem ért emberekkel:

Hiszem, hogy a Szent Szellemnek bármely igazi áramlása azt fogja eredményezni, hogy új munkások tömegei nyomulnak ki a világ aratási területeire. Máskülönben mindaz, ami történik, nem tükrözi igazán Isten szívét…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.