2013. május 10.

Dr-Kováts György: Boldog ember


Zsolt 84:13 Seregeknek Ura!, Boldog ember az aki bízik Benned. (10)

Van ehhez fogható élet? Ő soha nem fog megrövidíteni téged. Annyira szeret, hogy az ki sem mondható. Mindent odaadott érted. Azért, hogy téged megmentsen, hogy kiemeljen minden veremből, amit ástak előtted, és hogy boldoggá tegye életedet. Szeretteiddel együtt. Ezért adott oda mindent. Akarja, hogy Vele élj, akarja, hogy boldog légy, akarja, hogy kiteljesedj.

Ő nem rabszolgatartó. Nem „használni” akar, és utána eldobni. Nem eszköznek tekint. Ő a legelső, aki személyként gondol rád, úgy, ahogy vagy, teljességgel. Minden rezdülésedet ismeri, és szeret mindenek között, mindennek ellenére. Igent mondott rád, amikor még mások talán nem – Ő akkor is, ha mások már nem mondanak igent, Ő akkor is igent mond rád, mert életét adta érted, megváltott, és azt látja, akivé formálódni fogsz, ha Vele jársz, látja, hogy minden megvan benned, ami a legjobb tervet ki tudja bontakoztatni életedre nézve, ha befogadod az Ő életét.

Nem az elrontottat látja – ezt megbocsátja, és eltörli (ha kéred, semmivé teszi az életedben) – hanem azt látja, amivé lehetsz. Jövőt ad eléd. Saját vére árán. Újra és újra. Minden nap újat kezdhetsz Vele. Ennyire szeret.

Soha nem vet el. Soha nem mondja neked, hogy „elég”. Azt mondja: „gyere hozzám, én megsegítlek, felemellek, helyreállítalak, akármit mondtak is mások, gyere, én szeretlek, és megbocsátok neked – gyere, és kezdd újra velem”. Ő ilyen.

S mi történik? Feltámad benned a bizalom. Odajössz Hozzá, és bocsánatot kérsz. Szíved lehet, hogy remeg. Lehet, hogy újra és újra meg kell erősödnöd abban, hogy Ő nem vet ki, nem dob el – és így igaz: NEM VET KI, NEM VET MEG, NEM DOB EL – újat kezdhetsz vele. Megerősödik benned ez, és a bizalom egyre erősebben él már. Szereted, és bízol Benne – soha nem fogsz Benne csalódni. Mindenkinél jobban szeret téged.

Áldott Ő, és áldott az élet, amit neked elkészített. Áldott, és áldássá tesz téged is mások számára. Soha nem lesz hiábavalóvá már az életed. Soha nem kell azt érezned, hogy ócska, szemétre való – mert Vele jársz. És Ő gazdaggá teszi, gazdag tartalommal tölti meg. Napról-napra. Szeretete rávesz, megnyer arra, hogy szeress, hogy add tovább, amit te is úgy kaptál, és megmutatja, hogy az marad meg, amit szeretetből mondtál, tettél, hagytál, adtál, engedtél, szenvedtél el, és építettél. Ez marad meg. Akármibe került is, megérte. Mert a szeretet soha nem fog elfogyni. És a bőség, amiből kaptál, hogy tudj szeretni, mindig bőségesebb lesz az életedben, és ez a szeretet gazdaggá fog tenni téged.

Rábíztad az életedet, és megtöltötte az Ő kifogyhatatlan gazdagságával. Egyszerűen betöltötte azt. Betöltötte, mert megbíztál Benne. Nem csodálatos? „Seregek Ura! Boldog ember, aki bízik Benned.” Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.