2013. március 22.

Elmélkedés


...tanulmányozd éjjel-nappal..." (Józsué 1:8)

Kedves lelkipásztor, mondd csak, te csontsovány konyhafõnök vagy? Gyülekezetednek minden vasárnap egészséges ételt szolgálsz fel, ám te magad lelkileg éhen halsz? Hagytad, hogy a gyülekezet ügyes-bajos dolgainak intézése elrabolja az imaéleted és azt az idõdet, amit a Szentírás tanulmányozásával töltenél, hogy épülj belõle?

A szolgálat egyik legnagyobb veszélye, hogy mindig csak adunk, de nem kapunk. Anyagi értelemben, ha több a kiadásod, mint a bevételed, az csõdöt jelent. Ugyanez igaz lelki értelemben is. Amikor Józsué vette át Mózes helyét Izráel vezetésében, Isten háromszor mondta el neki ugyanazt a dolgot: Légy erõs és bátor!" (Józsué 1:6,7,9). Aztán elmagyarázta Józsuénak, honnan vehet erõt és bátorságot: Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, õrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz" (Józsué 1:8).

Figyeld meg ezeket a szavakat: Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz"! Fontos feladatod van, amit az erõd és a sikered érdekében el kell végezned. Mi az? ...tanulmányozd [Isten Igéjét] éjjel-nappal...!" A tanulmányozás olyan, mint a kérõdzés. A szarvasmarha kérõdzõ állat. Megrágja a takarmányt, lenyeli, aztán visszaöklendezi, rág rajta még egy kicsit, és minden alkalommal, valamivel többet nyer ki belõle. Rágódj Isten szavain! Gondolkozz rajta! Emészd meg! Ha lelkileg egészséges akarsz lenni, tanulmányozd a Szentírást és elmélkedj rajta!

www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.