2013. március 16.

Dr-Kováts György: Az áldásról


 Péld 13:2 A férfi az ő SZÁJÁNAK gyümölcséből él jóval; a hitetlenek lelke pedig bosszúságtétellel. Péld 13:3 Aki MEGŐRZI az ő száját, megtartja önmagát; aki felnyitja száját, romlása az annak.

Miért? Szerinted az áldás lehetőségét mire kaptad? Nem arra, hogy áldj? Hányszor áldhatsz meg valakit? Naponta egyszer? Beszélgetésenként egyszer? Vagy reggel-este? Ennyi minimum. És, ha nincs ott, ahol te? Akkor nem áldhatod? Nem mondhatod neki, „légy áldott, legyenek jó gondolataid, töltsön be téged a szeretet, fogadd be Isten bölcsességét, lásd meg, amit az Úr akar veled megláttatni, ismerd fel vezetését, stb.”? Nem mondhatod, amikor imádkozol érte, hogy az Úr áldása nyugodjon meg rajta? Nem adhatsz érte hálát naponta akár ötször is? Van ennek korlátja? Korlátoz ebben téged az Úr Jézus? Mondta, hogy naponta csak hétszer áldhatod meg a szeretteidet? Naponta csak egy bizonyos időpontban teheted meg? Nem. Ugye, nem korlátozta. Ahányszor eszedbe jutnak, ahányszor szükségét érzed, kimondhatod a JÓ SZÓT, és áldhatsz, hálát adhatsz értük, és közbenjárhatsz értük. Ki mondhatja erre, hogy ez nem helyes?

Csak imádkozz bátran, csak bíztass, csak áldj, és tedd, amiért kaptad a szót, amire kaptad a beszédet. Az Úr munkatársa vagy.
Ha ezt teszed, az Úr tovább fog vinni téged, és megtanít titkos útjaira, megmutatja terveit, beavat, hogy imádkozhass bátran, még inkább, az Ő jó akarata szerint, felismerve a napok szükséges kihívásait, mindig, érzékenyen, érinthetően, hogy az Úr szólhasson hozzád, percről-percre, imádságod közben is, irányíthassa szavaidat, melyekre igényt tart!

A te Urad szereti a jó szót. Szereti az imádságot. Szereti az áldást. Szereti a hálaadást. Szereti, amikor jóra használod szájadat. Szereti a bíztatást, bátorítást, vigasztalást. Ő a vigasztalás Istene. Az irgalmasság Istene. Szereti, amikor erre használod szájadat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.