2012. június 23.

Carl Eichhorn: Jézus szeretetét engedelmesség által tartjuk meg


Amint az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket; maradjatok meg ebben az én szeretetemben.
(János 15, 9)

Jézus igen kevés alkalommal bizonygatta irántunk érzett szeretetét. Nem szavakkal szeret Õ, hanem tettekkel és valóságban, amint az Atya szerette Õt. Tehát Jézus isteni és szent szeretettel szeret.

- Isten nem azért szereti az embereket, mert szeretetre méltóak és vonzók; Õ szereti a világot, mely vele szemben hidegen és ellenségesen viselkedik. Teremtményei elfordultak tõle, menekülõben vannak elõle és szemben állnak vele. Õ szereti a lázadók világát és igyekszik megnyerni azt.

Így Jézus szeretete is a bûnösök iránt érzett szeretet. Aki önmagát bûnösnek ismeri fel, azt mélyen megszégyeníti és megalázza ez a szeretet és alig tudja felfogni, annyira meg nem érdemelt szeretet ez.

Amint valamikor a Megváltó számára földi életének napjaiban az Atya szeretete kimondhatatlan gazdagságot és mély örömet jelentett, így Jézus szeretete is vigasztalás, gazdagság és erõ Isten minden gyermeke számára. Ez a szeretet megmarad akkor is, amikor bennünk és körülöttünk minden összeomlik. Vigasztalást ad, amikor a test és a lélek szenved. Nyugodttá és csendessé tesz a csalódások között és kárpótlást nyújt a veszteségekért. És amint az Atya szeretete Jézust mindenért kárpótolta, ami ezen a földön vele történt, úgy Jézus szeretete is az élet napsugarát jelenti övéi számára a hideg és sötét világban. Nem mindig érezzük ezt, de újra és újra megtapasztaljuk.

Jézus nem úgy szeret minket, mint ahogyan mi szeretjük önmagunkat, hanem sokkal tisztábban és jobban. Az Õ szeretete mindig szent, mindig a mi igazi és örök javunkat tartja szem elõtt. Az Õ szeretete nevel, tisztit és fegyelmez bennünket. Gyakran fájdalmat okoz, de csak azért, hogy abból is örökkévaló jót adjon. Szeretete kitartó és fáradhatatlan, hordoz és naponta megbocsát.

Nem engedelmességünk révén érdemeljük meg ezt a szeretetet, de megõrizzük a magunk számára, ha megtartjuk Jézus parancsolatait. Õ maga megmaradt az Atya szeretetében, mert minden idõben azt tette, ami az Atyának tetszésére volt.

Mi úgy maradunk meg Jézus szeretetében, ha követjük Õt. Ne játsszuk el tehát könnyelmûen vagy hanyagságból ezt a szeretetet! Az Õ szeretete erõt ad az engedelmességre és az engedelmesség révén megmarad és megsokasodik bennünk az Õ szeretete.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.