2012. június 29.

Keresztelő János bizonyságtétele.


"Utánam jön egy férfi , aki megelőzött engem, mert előbb volt mint én. Én nem ismertem őt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy ismerté legyen Izráel előtt."
Így tett erről bizonyságot János: " Láttam, hogy a Lélek leszállt az égből, mint egy galamb, és megnyugodott rajta. Én nem ismertem őt, de aki elküldött, hogy vízzel kereszteljek, ő mondta nekem: Akire látod a Lelket leszállni és megnyugodni rajta, ő az, aki Szentlélekkel keresztel. Én láttam, és bizonyságot tettem arról, hogy ez az Isten Fia."
János 1:30-34,

János felkészítette a népet erre a nagy eseményre, kijelentette, hogy akire rászáll a galamb, az Isten Báránya.

"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
 János 1:29,

Ez a mondat elég volt azoknak, akiknek szólt. A jövendő tanítványoknak. Mert az övéi hallják és felismerik őt.

"Íme, az Isten  Báránya!"
Meghallotta a két tanítvány, hogy ő ezt mondta, és követték Jézust. Jézus megfordult, és  amikor meglátta, hogy követik őt, megszólította őket: " Mit kerestek?"
Ők pedig ezt válaszolták: " Rabbi - ami azt jelenti: Mester -, hol van a lakásod?
Ő így szólt: "Jöjjetek, és meglátjátok."
János. 1:36-39,

Ma is így működik ez aki keresi őt az megtalálja. Milyen egyszerűen történnek a találkozások, hallunk róla és a találkozáskor már követjük is őt. Mert kiválasztottak vagyunk, mert akartuk megismerni őt. Követjük őt és az Ige alapján meg is ismerjük teljes valóját, ő pedig elfogad, szeret minket, tanít és pásztorol mindenkit aki hozzá tartozik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.