2012. június 26.

Még mindig nem értitek?


Mk 8,14-21.
14 Elfelejtettek kenyeret vinni, és mindössze egy kenyér volt velük a hajóban. 15 Jézus figyelmeztette őket, és így szólt: "Vigyázzatok, óvakodjatok a farizeusok kovászától és a Heródes kovászától!" 16 Erre tanakodni kezdtek arról, hogy nincs kenyerük. 17 Amikor ezt Jézus észrevette, így szólt hozzájuk: "Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Hát még mindig nem veszitek észre, és nem értitek? Még mindig olyan keményszívűek vagytok?
18 Van szemetek, és mégsem láttok, fületek is van, és mégsem hallotok? Nem is emlékeztek? 19 Amikor az öt kenyeret megtörtem az ötezernek, hány kosarat szedtetek tele kenyérdarabokkal?" Így feleltek: "Tizenkettőt." 20 "És amikor a hét kenyeret törtem meg a négyezernek, hány kosarat szedtetek tele kenyérdarabokkal?" Ezt mondták: "Hetet." 21 Erre Jézus újra megkérdezte: "Még mindig nem értitek?"

                          ÉRTÉKES LECKÉK

 Pedig én tanítottam járni Efraimot, kézen fogtam őket, de ők nem tudták, hogy én viseltem gondjukat. Emberi kötelekkel vontam őket, a szeretet kötelékével. Úgy bántam velük, mint mikor valaki arcához emeli gyermekét: jóságosan enni adtam nekik. (Hós 11,3-4)

Ma dolgozatot írattam a diákjaimmal. A témát részletesen tanultuk az elmúlt tanévben, és idén is átvettük. Azonban az eredmények nem lettek biztatóak. Összezavarodtam, dühösnek és csalódottnak éreztem magam. Úgy éreztem, hogy nem vagyok képes megtanítani a tananyagot, és nagyon elcsüggedtem.

Ez arra indított, hogy a Mesterről gondolkozzam. Hányszor kellett újratanítania tanítványait küldetésükről és halálának értelméről. Milyen sokszor magyarázta Jézus, mi a különbség elsőnek lenni az emberek szemében és az Isten országában. Hányszor mondta el, szeressük
felebarátunkat, és a gonoszságért ne fizessünk gonoszsággal. Felidéztem azokat az értékes leckéket, amelyeket szintén Istentől tanultam életem folyamán, és amiket számos alkalommal kellett meghallgatnom csökönyösségem vagy hanyagságom miatt. Milyen hatalmas
türelmet és szeretetet tanúsít irántunk a mi Tanítónk! Nem kellene nekünk is így viselkednünk mindenkivel, akivel csak találkozunk?

Imádság: Urunk, adj nekünk bölcsességet és türelmet másokhoz! Szavaink és tetteink hadd tükrözzék szereteted! Ámen.

Életem tükrözi-e Krisztus türelmét, szelídségét és szeretetét?

Lucy Tamez (Virginia, USA)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.