2012. június 28.

Ez a SZERETET?


Készítette: István Bertalan
Ma is aktuális ez a tegnapi esemény, kérlek oszd meg!

Ma egy igen megrázó esemény tanúja lettem, és úgy érzem ki kell beszélnem, mert csak forr bennem és magamnak fogok vele ártani.

Egyik városunkban él egy skizofréniában szenvedő, asszony, aki ráadásul még az alkohol megkötözöttségével is küszködik. Hosszabb gyógykezelés után úgy döntött elmegy a gyülekezetbe ahol megtért, hogy az Úr Igéjében megerősödjön, hogy érezze az Isten gondoskodását a testvéreken keresztül, hogy az Úr örömével telítve léphessen tovább.
Nagy meglepetésére - az amúgy erős gyülekezetnek vallott (önmagukat) - "testvére"i a Krisztusban elküldték, eltanácsolták a gyülekezetből, hivatkozván arra, hogy nem tett bűnvallást és ezért, neki is és a gyülekezetnek is jobb ha nem jár oda!

Nem akarok nevet említeni (pedig szívem szerint megtenném, mert nincs az a sötétség amely napvilágra ne kerülne!), de kérdem én nem azért jött-e Jézus, hogy vigasztalja a megtört szívűeket, hogy élő kenyeret adjon az éhezőnek, hogy szomját oltsa a szomjazónak!?? Te aki megítélted ezt az asszonyt, aki elvetted tőle azt ami nem a tiéd, nem rettegsz, hogy ugyanez megtörténhet veled, ha elgyengülsz és elesel, ha megtörik a hited amellyel oly nagynak tartod magad?

Mit gondolsz te aki ezt cselekedted, hogy ez Jézus szíve szerinti döntés volt? Az Isten dicsőségét szolgálod e azzal, hogy elveszed az élet gyógyszerét a rászoruló betegtől? Vagy tán azt gondolod, hogy Jézus Krisztus azért jött hogy kárhoztassa a világot!?

Imádkozom érted, értetek akik ezt cselekedtétek, hogy az Isten bocsásson meg néktek és adjon nektek bölcsességet és szeretetet, hogy ne a vakok vezetője legyél, hogy a való Istent fogadjátok be Aki a szeretet, mert akiben ez a szeretet az Isten Szelleme lakik, felemeli a rászúrólót, és nem taszítja le egy szakadékba.

És végezetül csak arra buzdítalak, hogy alázd meg magad az Isten hatalmas keze alatt, hogy fel tudjon magasztalni, mielőtt sziklazúzó pörölyként súlyt le rád az Ő haragja!
Az Isten bocsásson meg néktek!

Kérlek benneteket Drága Testvéreim, hogy akinek szívén van ez az asszony imádkozzon érte, hogy találja meg helyét a Krisztus Testében, egy olyan gyülekezetben ahol nem ítélik meg betegsége és megkötözöttsége miatt, és osztjátok meg, hogy mindnél több emberhez eljusson.
Köszönöm! Az Isten békessége töltse be a ti szíveteket!
Bertalan István

1 megjegyzés:

  1. Máté Evangéliuma:5:22 Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, aki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: aki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.