2012. június 29.

Júda oroszlánja: Új élet Krisztusban


Gyakran tapasztalom azt, amikor egy új üzenet készül, hogy Isten elém hoz embereket, helyzeteket vagy engem vezet oda olyan emberekhez, vagy küld bele szituációkba, amelyeken, vagy akiken keresztül konkrétan bemutatja, hogy a fizikai szememmel is lássam, megértsem, miről is akar most tanítást adni nekünk. Így történt ez most is, ráadásul két ízben is adott az Úr bizonyosságot, megerősítést arról, amiről ma szó lesz.

Hadd kezdjem azzal, hogy Istennek az az akarata, hogy a keresztények felé angyalok szolgáljanak és ott legyenek mellettük, aktívan az életük részeivé válva. Istennek az az akarata, hogy a természetfeletti világban éljünk, abban az új életben, ami Jézus feltámadása után van.
Jézus élete és szolgálata során többször is szolgáltak angyalok, vagy vitték a hírt angyalok. Pl. Az üres sírnál angyalok voltak a fejénél és a lábainál ott, ahol Jézus teste korábban feküdt.

János 20:12

„és két angyalt látott, amint fehér öltözetben ott ültek, egyik a fejnél, másik a lábnál, ahol Jézus teste feküdt.”
A menybemenetel után hirtelen két angyal jelent meg a tanítványoknak.

Ap.Csel 1:10

„ De mialatt meredten néztek a mennybe távozó után, fehér ruhában hirtelen két angyal állott eléjük és megszólította őket: „Galileai férfiak, miért álltok itt s néztek a mennybe? Az a Jézus, aki tőletek a mennybe felvétetett, ugyanazon a módon jő majd el, ahogy őt a mennybe menni láttátok.”

Amíg mi  hivők testben élünk, az óember vezet bennünket és nem haltunk meg a test kívánságainak, addig nem fogjuk megtapasztalni ezt a természetfeletti áldást.
Amíg a hivők életét a test irányítja, addig nem lép működésbe a szellemvilág. Bele kell lépnünk a feltámadás erejébe, és annak természetfeletti csodájába kell részesülnünk. A test teljes halálba adása, a saját egó feladása, a lélek vezette intellektuális kontroll feladása, az értelem, érzelem és emberi akarat gyeplőjének átadása a Szent Szellemnek. Amint megtapasztaljuk a test, az ”óemberi kő” elgördülését, beléphetünk a szellemvilág csodálatos dimenziójába, ahol angyalok fognak szolgálni felénk,és beszélni hozzánk. Amikor már a hústest szabad a bűn és a halál törvényétől, amikor már nem a test dolgai és kívánságai körül forognak a gondolatok, hanem a Szellem dolgai körül (Róma 8:5) amikor a test aláveti magát a Szent Szellem uralmának, akkor már nem a test kívánsága szerint fogunk élni többé. A Szent Szellemmel megöldököljük a test műveit, a rosszindulatot, a felfuvalkodást, az önző gondolkodást, az egoista szemléletet (én életem, nekem, én tekintélyem, én gyerekem, én vagyok a sorban az első, engem nézzetek, vegyetek már észre stb.)     megöldököljük  a képmutató hivő életet, akkor ezután a Szent Szellem fogja tudni élni Jézus életét az életükben. Akkor Jézus feltámadásának az élete, a feltámadás ereje látható lesz a beszédünkön, a hétköznapi életünkön, a munkahelyen is és a gyülekezetekben egyaránt. Akkor mindannyiunknál ott lesznek az angyalok - ugyanúgy, ahogy ott voltak az üres sírban – ott lesznek a fejnél is és a lábunknál is, ott lesznek a gondolatainknál és a járásunk közben is meg fogjuk tapasztalni őket.

A testi keresztény még nem ment át Jézussal a halálból az életre, benne és általa Jézus nem tudja a feltámadott életét élni. Ezért a testi keresztény még nem ismeri a szellemben járás áldásait, és hogyha beszélgetsz vele, nem is érti, hogy miről beszélsz. Nála még nem gördült el a kő.

 Kolossé 3. (Csia ford.)  

„Ha tehát a Felkenttel együtt feltámadtatok, a fenn lévőket keressétek, ahol a Felkent van, az Isten jobbján ülve. Eszetek a fenn lévőkön járjon, ne a földön levőkön! Hiszen meghaltatok, s életetek a Felkenttel együtt rejtve van az Istenben. Mikor a Felkent, aki a mi életünk, láthatóvá lesz, akkor ti is megdicsőülve Vele együtt láthatókká lesztek.

Öljétek el hát földön lévő tagjaitokat, a paráznaságot, tisztátalanságot, szenvedélyt, gonosz vágyat, továbbá a telhetetlenséget, ami bálványimádás. Ezekért jön el az Isten haragja. Tegyétek le ti is mind: a haragot, indulatot, gonoszságot, rágalmazást, szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjtok egymás ellen, ha egyszer az óembert foglalkozásaival együtt levetkőztétek, és az újat felöltöttétek, mely annak képére újul meg, minduntalan új megismerésre, aki azt teremtette. Öltsétek fel tehát azért, mert Isten választottai szentek és szeretettek vagytok, az irgalom gerjedezését, jóságosságot, alázatosságra való törekvést, szelídséget, hosszútűrést. Viseljétek el egymást és legyetek kegyelmesek egymáshoz, ha valakinek valaki ellen panasza volna. Ahogy az Úr kegyelmet adott nektek, úgy kegyelmezzetek ti is. Mindezekre rá öltsétek fel a szeretetet, mely a legtökéletesebb kötelék.”

 Hogyha Jézus Krisztus feltámadási erejében éljük a mindennapjainkat, akkor meg fogjuk tapasztalni az angyalok segítségét, szolgálatát, akik ott járnak előttünk, ott járnak mögöttünk is és intézik a dolgainkat. Akkor mennyei helyeken járhatunk Jézussal, akkor ki – és bejárásunk lesz a menyben, akkor az Ő gondolatai a mieink lesznek, az Ő útjai a mieink lesznek, és az Ő terhét fogjuk hordozni, nem a sajátunkat.
   
„Mert feltámadtatok és a ti életetek el van rejtve Krisztusban.”
Ezen a szinten már olyan könnyű az új életet élni, mert nem mi élünk, a régi élet már halott, már régen nem harcol, itt már a Felkent éli bennünk az Ő életét.
Ezen a szinten az emberi jellem érett arra, hogy hitelesen mutassa be Krisztust a világnak. Ezen a szinten egy nyitott menny alatt élhetünk, ahol fontosabb lesz számunkra a mennyei világ, mint a földi világ, ahol a szellemvilág valóság lesz a számunkra, ahol Krisztus a Felkent az Úr, a Szent Szellem hangja, jelenléte, a természetfölötti dimenzió és az angyalok, vagyis maga a menny fogja meghatározni a földi életünket és annak irányát.

Amikor a test befolyása megszűnik az életünkben, akkor fog tudni a Szent Szellem folyója teljesen kiáradni. Amikor a test és annak kívánságai már nem bálványok többé, akkor fog az új élet, Krisztus élete előtörni bennünk. Sátán a befolyásolásával csábítja a lelkünket, az óemberünket, hogy a bennünk lévő Krisztusi élet ne tudjon kiteljesedni. Kérdés, hogy a Szent Szellemnek engedünk – e vagy ennek a hamis befolyásnak, amelyik léhaságot hoz a hivők életében, egy könnyelmű életmódot, és könnyelmű gondolkodást eredményez, egy felszínes hivő életet, és a világgal és annak kívánságaival való keveredést.

A sátán hamis befolyásának engedve az óember ott felejti magát a tv előtt, az internet előtt, ott találjuk ezt az óembert a világi programokon, vagy a foci vb szenvedélyes szurkolói között és vicces, kétértelmű beszédek jönnek ki a száján, vagy éppen egy folyamatos ábrándozás alatt éli az életét.  A sátán befolyásolásával használni tudja az óembert az ő céljaira, az ő szolgálatára. Befolyásolhatja az ember érzelmeit, akaratát, amikor az ember az indulatai felett nem tud gyeplőt tartani, amikor hiába akar Istennek engedni, mégsem tud. Meg kell tagadnunk a test, az óember uralmát, és meg kell tagadnunk a sátán befolyását a lelkünkre nézve, ahhoz, hogy a szellemünk szabadon tudjon a Szent Szellemmel összekapcsolódva együtt irányítani és vezetni.

A másik oldalon pedig Isten is használni akarja ezt az embert, de nem az óembert, hanem a feltámadás erejében járó új embert az Ő szolgálatára.

Kérdés, hogy kinek az életét éled, Ki éli az életét benned? Isten, a sátán, az új ember vagy az óember? Az óember uralma akadályozza a Szent Szellem szabad áramlását.
A lelkünknek, az óembernek a törekvése, nincs összhangban a Szent Szellemmel. Az óember ábrándozik, kedélyállapota hullámzó, az óember érzelgős, az óembernél még ott vannak a hajlamok, a generációs bűnök. Az értelemnek legfontosabb, hogy a mennyei impulzusok irányítsák, a Szellem uralma alatt legyen, és Ő irányítsa az embert. Ez akkor tud megvalósulni, hogyha az óember halott,hogyha meg van tagadva és a keresztre van küldve.
„Mert meghaltatok és a ti életetek el van rejtve a Krisztusban…”

Amint az Isten igazsága a Szent Szellem által nem tud átáramlani az értelmünkbe, máris a hústest kezd irányítani és máris tévúton járunk, elvesztettük a feltámadás erejét. Az új ember már nem tud kiteljesedni A gondolkodásunkért felelősek vagyunk, nem engedhetjük meg, hogy a sátán hamis befolyása alá kerüljenek, de azt sem, hogy ne a Szent Szellem irányítsa azt. Foglyul kell ejtenünk a hamis gondolkodásmódot, és minden magaslatot, amely Isten ismeretével szemben emeltetett és amelyek akadályozzák az Isten akaratát az életünkben.
Ebben a gonosz világban nem engedhetjük meg, hogy a sátán hamisságokat csepegtessen a gondolkodásunkban és ő prédikáljon vagy irányítsa azokat. Amint engedünk neki, ez aztán kihat a döntéseinkre, a beszédünkre és a cselekedeteinkre, a kapcsolatainkra. A sátánnak az a célja, hogy a hajlamainkat felhasználja, a gondolatainkat, az értelmünket és érzelmeinket befolyásolhassa, mert akkor nyert ügye van, máris megakadályozta, hogy Krisztus láthatóvá váljon bennünk.

Egyedül Isten élő, kinyilatkoztatott igéje, amely kétélű kard, tudja szétválasztani az óemberi cselekedeteket, az emberi erőlködést és a szellemi embert.

Zsidók 4:12
„ Mert az Isten igéje él és hatékony, élesebb bármely kétélű kardnál, és elhat a léleknek és a szellemnek, az ízeknek és a velőknek széjjeloszlásáig, megítélni képes a szív szenvedélyeit és gondolatait:” (Csia ford.)
  

Egyedül Isten kinyilatkoztatott igéje képes bennünket átvinni a kereszt előtti állapotból a kereszt utániba, vagyis a hústestból, az óember állapotából az újemberig, a feltámadott új életig. Amikor a Szent Szellem által megvilágosított ige behatol az ember szellemébe nap,mint nap az tud egyedül ott tartani bennünket a Felkent, feltámadt Krisztus új életében. 

Ez a kinyilatkoztatott ige leválasztja a lelki törekvéseket, és döntéseket, megakadályozza az óember tetteit és felszabadítja Krisztus akaratát, Krisztus gondolatait és érzelmeit bennünk, rajtunk keresztül. A rhéma ige képes ott tartani bennünket az üres sírnál, a naponként elvett kijelentett ige képes a mennyet nyitva tartani a számunkra és a Szent Szellem uralmát megtartani az életünk felett. Amilyen mértékben engedjük, hogy Isten élő igéje vezessen bennünket, amilyen mértékben tud a Szent Szellem hatással lenni a szellemünkön át az életünkre, olyan mértékben lesz láthatóvá rajtunk Krisztus, az új ember olyan mértékben lesz erős bennünk.
 
Máté 26:41 (Csia ford.)
    
„Legyetek éberek és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek. A szellem ugyan kész,  (hajlandó) de a test erőtlen.”
Az embereknek Istennel érintkező belső szerve: a szellem. A szellemünk fejlődésével leszünk egyre szabadabbak az óembertől. Ahhoz, hogy a szellem életét élhessük, meg kell öldökölnünk a földi tagjainkat. (Róma 8:13) a világ befolyását, dicsőségét és értékrendjét a Szellem erejével. A feltámadás erejével való összekapcsolódás elválaszt bennünket a bűn, az óember hatalmától.
Kereszt előtt a test élete, kereszt után a szellem élete él.
Kereszt előtt ott vannak a test cselekedetei és ha itt maradunk, és így akarunk Istennek tetszeni, itt mindig erőlködés lesz a hivő élet és kudarcos, mindig elesés, felállás, elesés és újabb felállás a hivő élet.

Efézus 2:1-3 
„Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek a világ életmódja szerint. Egykor mi is mind közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppen úgy,mint a többiek.”
Hogyha azonban megismerted ezt az erőt, a feltámadás erejét, akkor maradj is benne mindenestül, mindvégig, mert test és vér, az óember nem örökölheti Isten királyságát.

Gyakran látok 10-20 éves keresztényeket, akik elvesztették a feltámadás erejét, akik abban a hitben vannak, hogy mivel egyszer elmondták a megtérő imát, ilyen – olyan tanításokat hallgatnak, ők adakoznak, jó keresztények,mégis, amikor beszélnek és amikor az életüket nézed, akkor az látszik, hogy réges – régen nem járnak a feltámadás erejében, az új életben. Mert, amikor megszólal, akkor a „test” beszél, az önigazultság, önhittség szavait árasztva, és a vallásos lepel rájuk telepedve, elhiteti velük, hogy ők életre keltett új emberek,miközben az emberi természet ordít ott a hétköznapokban is. Az ilyen hivőknél a hivő élet gyakran imitáció, szerepjátszás.

Megláttam, hogy a sátánnak van egy erőteljes és hatásos taktikája: mégpedig az, hogy megtalálja ezt a rést, megtalálja az óembert és nagyon könnyen használni tudja a saját céljaira, így válik megkötözötté a hivő egy idő után, hogyha kiesik a feltámadás erejéből és az óember újra életre kel, vagy pedig hogyha meg sem halt még.

Vannak olyan jellembeli hibák a hivőknél, amelyek még soha nem kerültek fel a keresztre pl. rivalizálás, megbízhatatlanság, szavahihetőség hiánya, csapongás, szétszórtság, kapkodó, rendetlen életvitel, önmaga körül forgolódás, mindenben a hiba és a negatívumok keresése, minden lében kanál , érvényesülési vágy, engem nézzetek, engem hallgassatok,rám figyeljetek stb.  Amikor ez tapasztalható egy keresztény embernél, ott a kereszt még nem végzett mélyreható munkát. Azonban ezekkel a jellembeli hibákkal Isten királyságában nem lehet szolgálni, de oda bejutni sem.

És itt jön a sátán műve, hogy ezekre a hústesti dolgokra rádobja a törvénykezés, a vallásosság, a hitetés, megtévesztettség szellemeit és máris nyert ügye van, mert elaltatta a hivőt. Itt az Isten királysága máris csak beszéd marad.

„Uram, könyörülj rajtuk!”

Ezek az emberek áhítatosan imádkoznak tovább,énekelnek az Úrnak:”Jó az Úr, megbocsát és újra megbocsát, kegyelmes és irgalmas,és szabadságot adott nekünk. Halleluja!” „Feltámadtam, és az életem, el van rejtve Krisztusban.”

Aztán hétről – hétre újra előjönnek az újabb és újabb ígérgetések, melyek teljesítése mindig elmarad, és amelyek miatt már sokan el is fordultak tőle, de hát Jézusnak is voltak ellenségei.
Vagy talán hétről – hétre hanyagul kezeli a családját, esetleg a munkáját, arrogáns a családjával szemben, vagy éppen felületes,nem érdekli a másik családtag sorsa , közömbös, és újból és újból elesnek, titkos bűnökben stb. Az ilyen hivők a vallásosság leple alatt nem tudják, hogy az amiben élnek nem az Isten királysága.

Így jött vissza a gyülekezetekben a bűn és így jött vissza a világ szelleme,mert a pogányság egyre nagyobb teret hódít, az óember és a hústest egyre nagyobb teret hódít a hivőknél és ezáltal a gyülekezetekben is.

Nagyon tetszik ez az ige:

Róma 6:1- 8 (Csia ford.)   

„Mit mondjunk hát? Megmaradjunk a vétekben, hogy a kegyelmet megsokasítsuk?  Szó sem lehet róla. Vajon mi, akiket halálba vitt a vétek, élhetnénk-e még tovább ebben a vétekben? Hát nem értitek, hogy mi, akik a Krisztus Jézusba bemerítkeztünk, halálába merültünk be? A bemerítkezés ővele együtt eltemetett minket a halálba, hogy amiként a Krisztust a halottak közül az Atya dicsősége feltámasztotta, úgy mi is megújult életben járjunk. Hiszen, ha eljutottunk arra, hogy halálának hasonmásával összenőjünk, feltámadásával is összenőttekké leszünk.
Mert tudjuk, hogy ó emberünk vele együtt megfeszíttetett, hogy a vétek teste tehetetlenné váljék, hogy tovább ne legyünk a vétek rabszolgái, mert aki meghalt, az igazságossá lett, és a vétektől szabaddá.     Ha pedig a Krisztussal együtt meghaltunk, hisszük, hogy vele együtt élni is fogunk.”

Kereszt által összenőttünk Krisztus feltámadásával, hogyha a halálával azonosultunk, hogyha az óember Krisztussal meghalt, akkor tehetetlenné vált. Meghalt a bűn a világ befolyásának.
Róma 6:17
„Csak voltatok a bűn rabszolgái.” Krisztus szabad életre hívott el bennünket.

Galata 5:19  

„A hús tettei pedig nyilvánvalóak, ilyenfélék: paráznaság, tisztátalanság,(maszturbáció) kicsapongás,  bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, civakodás, féltékenység, indulatoskodás, veszekedések, meghasonlás, versengések, irigykedés, részegeskedés, lakmározás és az ezekhez hasonlók. Akik ilyesmiket tesznek – előre megmondom nektek, mint ahogy már előre meg is mondtam –, Isten királyságát nem fogják örökrészül kapni.”
A test az óember cselekedetei elzárnak bennünket Isten Királyságától. Olyan sok kereszténynek a beszédéből látható, hogy még nem ment át a kereszten. A vallás nem engedi az embert a feltámadás erejében járni. Ahogy a farizeusok nem voltak ott Jézussal a keresztnél, a vallásos ember nem tud eljutni önmagától az üres sírig, a feltámadásban való járásig. Ezért látható a gyülekezetekben olyan sok elbukás, kudarc és sok testi keresztény, mert a vallásos szellem megbénítja, halottá teszi a szellemüket.
El kell, hogy gördüljön a vallásosság köve az életünkről ahhoz, hogy többé ne a test cselekedeteit tegyük, hanem egyedül a Szent Szellem befolyása alatt tudjunk élni.
A feltámadás erejében élve, nem lesznek visszacsúszott, elbukott hivő életek, bukdácsoló keresztények, és nem lesz nehéz a hit útja, mert a Szent Szellem maga végzi el az Ő megszentelő munkáját bennünk. A legnagyobb természeti csoda az, amikor egy ember átmegy a halálból az életre, ezt hívjuk újjászületésnek. A Szent Szellem adja meg, a vallásban élő hívőknek az újjászületés csodáját, hogy valóban megtapasztalható mindennapi csodaként éljük át az angyalok szolgálatát és azt, hogy Krisztus, a Felkent éli bennünk az Ő szent életét.
  

A Szent Szellem végezze el ezt a hatalmas átformáló munkát, hogy a beszédünk és a viselkedésünk ne az egónkat tükrözze, hanem Krisztus jellemét és természetét.
Galata 5:22

„A Szellemnek gyümölcse ellenben: szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, jóságosság, derékség, hűség (hit), szelídség, önuralom. Azok, akik a Krisztus Jézuséi, a húst szenvedélyeivel és kívánságaival együtt megfeszítették.”

Sokáig nem hittem, amikor azt hallottam a gyülekezetben, hogy a hivő élet legnagyobb csodája az újjászületés. Több éves keresztényként éltem át ezt a csodát és akkor megértettem, igen valóban ez a legnagyobb csoda. Ma sokan élnek hivő életet, járnak gyülekezetben úgy, hogy sosem élték át ezt a csodát.

Ez az a csoda, amikor az ember szelleméről lehull a lepel, amikor a kárpit kettéhasad a hivők templomában. A kárpit a szent sátorban elválasztotta, elzárta a legszentségesebb részt, az Isten jelenlétét az embertől. A kárpit mögött a szent Isten szava, jelenléte, dicsősége van ma is. A kárpit mögött a manna, a friss élő ige, amely naponként adja a legmegfelelőbb szellemi ételt a számunkra. A kárpit ma is elválaszt a külvilágtól. Amikor az ember átéli az újjászületés csodáját, akkor bemegy a szentélyből a szentek szentjébe, ahol a Szent Szellem birodalma van és a Szellem irányítása van. Amikor átéljük a templomunkban lévő kárpit kettéhasadását, azt sokszor sírás – nevetés, szabadulás kíséri. Ez egy gyönyörű és szent esemény, ilyenkor Isten élő rhéma igéje végzi a munkát, a szétválasztás munkáját, amikor szétválasztja a lelket a szellemtől. Ilyenkor egy élő igemag a Szent Szellem ereje által behatol az ember szellemébe, amely kettéhasítja a kárpitot. Ez az esemény az, amikor a kő elgördül és előjön az újember.
  
„ Többé már nem én élek, hanem él bennem a Krisztus.”
Ahogy Jézus engedte, hogy a teste meghaljon és bekerüljön a sírba, úgy tegyük ezt mi is vele együtt. Legyen az óember Krisztussal együtt meghalva. Jézusnak a feltámadása azonban olyan dicsőséges volt, hogy a testéből semmi maradvány nem maradt a sírban, mert a feltámadás ereje legyőzte a halált teljesen. A mi óemberünknek egyszer s mindenkorra ott kellene, hogy maradjon mindenestül a sírban, hogy Krisztussal együtt összenőve éljük tovább a feltámadott új életet. Vannak hivők, akik átélték ezt a csodát, de kiestek egy idő után a Krisztusban való új életből, és lecsúsztak ismét az óember szintjére, a régi életet tovább cipelve. Egy hajszál választ el a kettőtől, maga a kárpit, és sokszor nem is könnyű észrevenni, hogy már nem a szellem útját járjuk, hanem a test éli a hivő életet. Amikor pedig a test végzi az istentiszteletet, az maga a vallásgyakorlás.

 A sokéves keresztényeket biztatnám, hogy merjenek őszintén belenézni az Ige tükrében és megvizsgálni, hogy vajon melyik oldalon állnak: a kereszt előtt vagy után. Az istentiszteletük nem süllyedt – e vissza a test szintjére időközben. A Szentek szentjében ki és be lehet járni naponta. Sokan csak ritkán mennek oda be, azonban minél ritkábban mégy oda be, annál inkább teret kap a hústest és az óember. Nekünk újszövetségi hivőknek folyton ott kellene élnünk a szentek szentjébe, Isten élő jelenlétébe. Ma sokan beszélnek, sok prédikáció és elméleti igehirdetés hangzik el erről, a hivők nagy része mégis a szentélyben, a lelki síkon éli meg a hivő életét. Látszólag mindenki ugyanarról az igéről beszél, mégis van, aki a kárpit előtt táborozik éveken át. A kárpit előtt a test, az óember még él, folyton elbukik és feláll, fújja az ige betűjét megszokásból és ez olyan természetes, de nincs benne a Szellem ereje. Az is sokszor olyan magától értetődő, hogy gyakran elesnek a hivők, hogy félvállról veszik a szentséget, mert olyan erős a világgal való keveredés, és nem is érzékelik, hogy pusztán a pitvarban vagy csak a szentélyben élnek.

Isten Szelleme hív – hív a mennyei szentek szentjébe, a Szellem birodalmába, a nyitott menny alá, hív a feltámadott új életre minden hivőt. Ne maradj a kárpit előtt évekig, onnan imádkozva, onnan szolgálva soha nem fog tűz leáradni az imádra és a szolgálatodra. Látszólag ugyanaz az istentisztelet, ugyanaz a hivőélet, látszólag mindenki ugyanazt gyakorolja. Azonban a pitvarban és a szentélyben élő hivők felszínes élete és szolgálata nem fog természetfeletti gyümölcsöket eredményezni. Nem hordozza a beszédük, az életük, a szolgálatuk Isten jelenlétét, erejét és dicsőégét.

A pitvarból és a szentélyből is lehet prófétálni, de abban túl sok a lelki és a testi beszéd, abban még kevés az ihletett beszéd, kevés az a szó, ami közvetlenül a tróntól jön. Ott még látható az egó, a teljesítményre figyelés, a magamutogatás, a szellemi büszkeség stb. A pitvarban és a szentélyben levőknél az Isten igéje még nem kétélű kardként működik, a pitvarban levő hivőknek a szava lehet éles és vághat is gyakran vág is, ez azonban a törvény szava még, a testből jövő okoskodások, kioktatások, önigazoló, önhitt szavak, amelyek sebeket okoznak, amely nem az ige kardja.

De Isten Szelleme hív ma, hogy térjünk arra az útra, amely a Szentek Szentjébe vezet.

Zsidók 10:19 - 20 (Egyszerű ford.)

„ Ezért, testvéreim, félelem nélkül, bizalommal és teljesen szabadon bemehetünk a mennyei Szentek Szentjébe. Ez Jézus vére (halála) miatt lehetséges, hiszen megnyitotta az utat, amely oda vezet. Ez az új és élő út, amely bevezet a függönyön keresztül a Szentek Szentjébe. A függöny pedig nem más, mint Jézus teste.”

Jézus Krisztus véráldozata az, amely kettéhasítja a kárpitot a te templomodban is. Jézus Krisztus véráldozata az, amelyik átvisz a testi kereszténységből a szellemi életbe, az óemberből új embert teremt. Jézus Krisztus véráldozata, amely ott a Golgotán be lett mutatva ma szétválasztja a lelki dolgokat és cselekedeteket a szellemitől, hogy az új teremtés szolgáljon, az új ember prédikáljon a gyülekezetekben és ne a test. Jézus Krisztus véráldozatát érvényesítjük ma az életünkben, mert ma is bemegyünk az Atya jelenlétébe, az Ő dicsőségébe, a trónhoz, hogy halljuk az Ő hangját,és azt szóljuk, hogy szellemben lássuk meg az Ő akaratát és azt tegyük meg.

„Atyám, bocsásd meg nekünk azokat a dolgokat és életünknek azt a szakaszát, amelyet a pitvarban és a szentélyben vesztegettünk el. Köszönjük Jézus vérét, amely megmos, megtisztít és megszentel bennünket a régi életünk minden tisztátalanságától, amely szégyent hozott az Isten országára. Atyám mi most úgy döntünk, hogy nem akarunk többé a vallásban vesztegetni egy percet sem, nem akarunk többé az óemberből szólni és cselekedni, a halálba adjuk a régi életünket, legyen odaszegezve a keresztre, legyen egyszer s mindenkorra halott, Jézus halálával együtt. Atyám, akarjuk, hogy ki tudd fejezni magad rajtunk keresztül, nem engedjük többé, hogy a régi, pogány életünk útját állja a Te királyságod megnyilvánulásának. Meg akarjuk ismerni a feltámadásod valódi erejét, vissza akarunk menni a keresztre az óemberünkkel Jézus nevében.”
Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.