2013. március 14.

Trenírozd Újra Az Elmédet


„És ne szabjátok magatokat e világhoz (e korhoz) [átalakulva és alkalmazkodva annak külső, felszínes szokásaihoz], hanem változzatok el a ti elméteknek [teljes] megújulása által…” (Róma 12:2) (Amplified Bible kiegészítésével.) 

Manapság sokan nem fogják fel, hogy az ok, amiért nem boldogok, az ok, amiért nem élvezik az életet egyszerűen az, hogy rossz irányban trenírozták az elméjüket. Arra trenírozták elméjüket, hogy aggódjanak. Arra trenírozták elméjüket, hogy panaszkodjanak. Arra trenírozták elméjüket, hogy a negatívumot lássák. De épp úgy, ahogy ki tudjuk alakítani ezeket a negatív gondolkodásmódokat, újra tudjuk trenírozni az elménket, és ki tudunk alakítani pozitív gondolkodásmódokat természetesen az Ige alapján.

Egy pozitív magatartás kifejlesztéséhez a fő kulcs az, hogy megtanuljuk, hogyan maradjunk hálásak. Amikor az ember hálás marad, inkább arra fókuszál, ami helyes, mint arra, ami rossz. Ez nem történik automatikusan, az embernek nevelnie kell magát arra, hogy a pozitívumra fókuszáljon. Minden egyes nap tudatos erőfeszítést kell tennie mindaddig, amíg egy jó szokás ki nem alakul.

Ne feledd, amikor a dicséret és hálaadás magatartásával élsz, akkor védelmezed magad az ellenség támadásaitól. Az elkedvetlenedés magvai nem tudnak gyökeret ereszteni egy hálás szívben. Sem a keserűségé, sem az irigységé, sem a viszályé. Amikor hálás szíved van, erős vagy. Fel vagy hatalmazva, és bizakodóan élvezheted azt a jó életet, amit Isten előre elkészített számodra!

Ima a mai napra:
Mennyei Atyám, ma átadom a gondolataimat és elmémet Neked. Segíts nekem újra trenírozni a gondolataimat, hogy összhangban legyenek az életemre vonatkozó akaratoddal. A hit és reménység pozitív hozzáállását választom, és köszönöm, hogy feljogosítottál arra, hogy élvezzem azt a jó életet, ami Nálad van számomra. Jézus nevében. Ámen.

Fordította: Horváth Lívia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.