2013. március 15.

TITKOS DOLGOK


6 A tökéletesek között azonban mi is bölcsességet szólunk, de nem e világnak, sem e világ múlandó fejedelmeinek bölcsességét, 7 hanem Isten titkos bölcsességét szóljuk, azt az elrejtett bölcsességet, amelyet az Isten öröktől fogva elrendelt a mi dicsőségünkre. 8 Ezt e világ
fejedelmei közül senki sem ismerte fel, mert ha felismerték volna, a dicsőség Urát nem feszítették volna meg. 9 Hanem hirdetjük, amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek. 10 Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Szellem által; mert a Szellem mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. 11 Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi szellem, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak IstenSzelleme. 12 Mi pedig nem a világ szellemét kaptuk, hanem az Istenből való Szellemet, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. 13 Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Szellemtől jött tanítással, a szellemi dolgokat a szellemi embereknek magyarázva. 14 A nem szellemi ember pedig nem fogadja el az Isten Szellemének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak szellemi módon lehet azokat megítélni. 15 A szellemi ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg. 16 Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van” 1Kor 2,6-16.

                          TITKOS DOLGOK

Úgy tekintsen minket minden ember, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak sáfárait. (1Kor 4,1)

Hivatalos őrzője vagyok egy titkos receptnek. Amint láttam, hogy anyósom életének utolsó éveibe lép, tudtam, hogy a család "Angyalok étke" sütemény receptje hamarosan elvész, ha nem cselekszem sürgősen. Állandó desszertje volt ez a családi összejöveteleknek, amelyet mindenki nagyon várt. Csak nagymama tudta minden alkalommal könnyűre és finomra sütni.

Meglátogattam ezért vidéki tanyáján, hogy első kézből tanuljam meg a tökéletes sütemény elkészítésének fortélyait. Lisztet szitáltunk, tojásfehérjét vertünk fel, más, különleges hozzávalókat adtunk hozzá épp a megfelelő pillanatban - csodálatos nap volt. Egyesével elárulta titkait azokban a csendes pillanatokban. Talán ő is érezte, hogy az idő sürget. Ez volt az utolsó lehetősége, hogy egy fontos tudást átadjon.

A fenti igevers azt mondja, legyünk "Isten titkainak sáfárai". Pál úgy tekintett magára, mint aki előtt titkot fedtek föl. De a hír Jézus Krisztusról, aki kész volt meghalni a világ bűneiért, és feltámadott a harmadik napon, olyan üzenet volt, amit nem tudott megtartani magának.
Isten irántunk való mérhetetlen szeretetének jó hírét meg kellett osztani másokkal.

Az idő rövid. Adjuk tovább az utánunk következő nemzedékeknek, amit igaznak tudunk Istenről.

Imádság: Urunk, segíts, közvetíteni szereteted azok felé, akik nem ismernek téged. Ámen.

Isten titkait meg kell osztani másokkal.

Sharon Braner (Oklahoma, USA)

www.csendespercek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.