2013. március 16.

KENNETH Fejleszd ki az érzékeidet


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

Mert mindaz, aki tejjel él, járatlan az igazság beszédében, mivelhogy kiskorú: Az érettkorúaknak pedig kemény eledel való, akiknek érzékeit a gyakorlat kifejlesztette a jó és a rossz megkülönböztetésére.
– Zsidó 5: 13-14

Akkor vagy szellemileg felnőtt illetve érett, ha az érzékeidet már kifejlesztetted a jó és a rossz megkülönböztetésére – amikor már olyan sokat gyakoroltad a Szellemben való járást és az elméd megújítását az Ige által, hogy még a tested is Isten útját választja a világ útja helyett.
Gondold végig, vannak-e olyan dolgok, amikre az újjászületésed előtt a tested rá akart venni, de most már nem vágysz rájuk?
Nekem vannak ilyenek. Régebben dohányoztam, és sajnáltam azokat a keresztényeket, akik nem tehették meg. De mióta hívő vagyok, nem vágyom a dohányzásra. Nem is gondolok rá, és még kevésbé része az életemnek.
Ez történik veled is, ha Isten Igéjével táplálkozol, és megújítod az elmédet az Ige alapján. De nem feltétlenül gyorsan és könnyedén megy végbe. Lehet, hogy a tested harcolni és ellenkezni fog egy darabig, mert sokáig tanítottad a világ útjára. De ha kitartasz az Ige mellett, és növekszel, akkor a tested a megigazultság szokásait fogja kifejleszteni, úgy, ahogy az ellenkezőjét tette korábban.
Ne éheztesd a szellemedet, ne csupán néhanapján tápláld némi szellemi tejjel. Táplálkozz rendszeresen – minden nap – az Ige kemény eledelével, és fedezd fel, mit jelent valóban érettnek lenni.
Igei olvasmány: Zsidó 5: 11 - 14, 6: 1-3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.