2013. március 8.

Dr-Kováts György: - JÉZUS MOSOLYOG...


Luk 5:4 Mikor pedig megszűnt beszélni, mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra. Luk 5:5 És felelvén Simon, mondta neki: Mester, jóllehet az egész éjszaka fáradtunk, még sem fogtunk semmit: mindazáltal a te parancsolatodra levetem a hálót. Luk 5:6 És ezt megtévén, halaknak nagy sokaságát kerítették be; szakadozott pedig az ő hálójuk.

És Jézus mosolyog. Amikor megfogod életed eddigi legnagyobb zsákmányát, Jézus mosolyog. Szeret, és tudja, hogy a hit útján jársz, és tudja, hogy ez a dicsőség útja, és erre az útra hívott el téged. Azt akarta, hogy megismerd ezt, és megismerd Őt, és azt, ahogy Ő gondolkodik, (és ahogy Ő gondoskodik).

Engedtél neki – „a mélyre eveztél és kivetetted a hálót fogásra” – és megismerted azt, ahogy Ő vezet. A hit által jártál, és a szíved mélyén most eldőlt, hogy a hit által akarsz járni mostantól fogva, mindenkor.

És Jézus mosolyog. Ez az Ő öröme. Amikor jót tehet veled. Amikor megismered Őt, és együtt munkálkodsz Vele. Ez az Úr dicsősége. A menny dicsősége a menny öröme. Megismered Őt, úgy amint Ő van, jársz Vele, úgy, ahogy Ő vezet, amit Ő mond, és amilyen Ő, és ezen a világon sokan-sokan megismerik Őt ugyanígy. Akarod ezt? Én is. És Jézus mosolyog. Szereti, amikor az Ő népe ebben jár. Szeret téged és szereti az Ő népét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.