2012. december 20.

A sátánt nem érdekli a nem alkalmazott bibliatanulmány


„Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.” Máté 7:24

Befogadás, olvasás, kutatás, megjegyzés és válaszolás – mind haszontalan Isten Igéjének tanulmányozása közben, hogyha nem ültetjük át az egészet a gyakorlatba. Az ige cselekvőivé kell válnunk! (Jakab 1:22)

Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz lépés, mert a Sátán minden erejével harcol ellene. Annyit tanulmányozhatod a Bibliát, amennyit csak szeretnéd – ő nem törődik vele, amíg nem akarod átültetni a gyakorlatba azt, amit megtanultál. Becsapjuk saját magunkat, amikor azt gondoljuk, hogy hallva, olvasva vagy tanulmányozva az igazságot egyúttal magunkévá is tesszük azt.

Izgatottan készülődhetsz a következő képzésre vagy szemináriumra, Bibliai konferenciára – de hiába, ha nem volt időd alkalmazni azt, amit megtanultál. El fogod felejteni a tanultakat a következő alkalomra. Alkalmazás nélkül minden bibliatanulmányozásunk hiábavaló. Jézus azt mondja: „Aki hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.” Máté 7:24

Jézus arra is rámutatott, hogy igazságnak való engedelmesség (és nem csupán az igazság ismeretének) gyümölcse Isten áldása:„Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekszetek.” Jn 13:17

Nem szeretném eltúlozni a bibliatanulmányozó csoporthoz való tartozás értékét; de mindig tanulunk másoktól olyan igazságokat, amelyekre magunktól nem jöttünk volna rá. Mások segíthetnek abban, hogy olyan dolgokat láss meg, amelyeket eddig nem vettél észre, és segíthetnek Isten igéjét a gyakorlatban is alkalmazni.

A legjobb módja annak, hogy az ige cselekvője légy az, hogyha írsz egy tervet annak a megvalósítására, amit Isten igéjéből olvasása és tanulmányozása során megértettél. Fejleszd szokássá, hogy mindig leírod, amit szeretnél megtenni.

Ez a terv legyen személyes (érintsen téged), gyakorlatias (olyasmi, amit meg tudsz tenni) és számon kérhető (legyen teljesítési határideje). Minden ilyen terv (alkalmazás) hatással lesz majd az Istennel és másokkal való kapcsolatodra, vagy akár az egész személyiségedre.
Gondolkodj el rajta:
-          Indított-e már Isten igéje valaha olyan cselekvésre téged, amelyet még nem kezdtél el?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.01.17)

http://napiremeny.blog.hu/2012/01/24/a_satant_nem_erdekli_a_nem_alkalmazott_bibliatanulmany

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.