2012. december 25.

Karácsonyi egyenlet


Az utcán sétálva karácsony előtt néhány nappal, egy férfi az egyik üzlet kirakatában kifüggesztett plakátra lett figyelmes: „Merry Xmas!” 1
Matematika tanárként nem tudta megállni, hogy bemenjen az üzletbe. Miután megtalálta az üzletvezetőt megkérdezte:
„Elnézést Uram, jár valami jutalom az egyenlet megfejtőjének?”
„Miféle egyenletről beszél?” – kérdezte összeráncolt szemöldökkel az üzletvezető.
„Hát arról, ami kirakati plakáton áll.”
Az üzletvezető még értetlenebbül nézett, mire a tanár folytatta.
„A feliraton az áll, hogy „Merry Xmas”. Én matematika tanár vagyok és meg tudom mondani, hogy az ’X’ mivel egyenlő. X egyenlő Jézussal. András a testvérének, Péternek újságolta, hogy megtalálták Jézust. Azt mondta „Megtaláltuk a Messiást, ami megmagyarázva azt teszi: Krisztus.” A megoldás rendkívül egyszerű.Jézus Krisztus hiányzik az ablakból. Az életéből vajon nem Ő hiányzik?”
Az üzletvezető mintha kísértetet látott volna. „Igen, attól tartok igaza van. Lehet, hogy tényleg Ő hiányzik,” mondta.
A tanár elővett a zsebéből egy Új Szövetséget és néhány perc múlva Jézushoz vezette a másik férfit.
„Azt hiszem, most megyek és keresek valami festéket, hogy helyrehozzam a kirakatot,” mondta az üzletvezető. „Köszönöm, hogy segített megoldani az egyenletet! Most így utólag nem is tűnik olyan nehéznek. Mindig is Jézus hiányzott az életemből. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot és bejött.”
A te életedből nem hiányzik Jézus? Esetleg valamelyik ismerősöd életéből? Az évnek mindjárt vége, úgyhogy sietni kell, ha még idén segíteni akarsz nekik. Lehet, hogy valamelyikük éppen ebben a pillanatban is arra vár, hogy megmutasd, igenis érdekel, mi történik vele.
„Tekints jobb kezem felé, és lásd meg, hogy senki sem akar észrevenni! Elveszett minden menedékem, senki sem törődik velem.” – Zsoltárok 142:5
Boldog Karácsonyt!
Kent Hovind
Forrás: Kent Hovind Blog
http://idokjelei.hu/2012/12/karacsonyi-egyenlet/#.UNjEg9k54XM.facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.