2012. december 30.

Kérj Istentõl álmot!


...véneitek álmokat álmodnak..." (Jóel 3:1)

A Biblia azt mondja: „véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak."

 Amikor Isten egy álmot ad neked, megadja a beteljesítéséhez szükséges forrásokat és kapcsolatokat is. Nem mindenki fog hinni az álmodban. Pál azt írja: Mi következik azonban ebbõl? Ha egyesek hitetlenné váltak, vajon az õ hitetlenségük megszünteti-e Isten hûségét? Szó sincs róla! Sõt azt kell mondanunk: igaz az Isten, az emberek pedig valamennyien hazugok..." (Róma 3:3-4 NKJV).

Ha álmod Istentõl való, ne vedd figyelembe az elutasítókat, hanem add bele magad teljesen! Azért elõször bizonyosodj meg afelõl, hogy tényleg Istentõl kaptad! Nem születhet másvalaki kívánságaiból. Néha elõfordul, hogy az álmod igazából valaki más veled kapcsolatos vágya. Szülõkkel ez gyakran elõfordul. Azt szeretnék, hogy az életük valamelyik része általad valósuljon meg, ezért olyan dologra késztetnek, amit õk szerettek volna mindig is tenni. Így aztán egész életedben a szüleid tetszését keresed, az õ jóváhagyásukat és elégedettségüket próbálod elnyerni még felnõtt korodban is. Aztán egy nap arra ébredsz, hogy valaki más álmát próbálod élni. Lehet, hogy Istennek ez volt a terve édesanyád vagy édesapád számára, de most te benne ragadtál. Szállj ki! Kérj Istentõl saját álmot!

Az álmod nem születhet rossz indítékokból, például büszkeségbõl, féltékenységbõl, haragból, elvetettségbõl vagy versengésbõl.

Bizonyítani próbálsz valamit? El akarod nyerni mások dicséretét és tiszteletét?

Kompenzálni próbálod az elutasítottságodat? Ismerd el az indítékaidat, kérd Istent, hogy gyógyítsa meg a szíved, majd kérj tõle egy olyan álmot, amit Õ támogat!

http://www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.