2012. december 27.

Támadásba lendülõ hit


Az igaz ember pedig hitből fog élni." (Róma 1:17)

Isten azt akarja, hogy továbblépj a túlélés magatartásából az irányítás és uralkodás szintjére - a csak elélek valahogy" állapotából oda, ahol valóban hiszel Benne, Aki pedig mindent megtehet sokkal bõségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk..." (Efezus 3:20).

Isten nem azt várja tõled, hogy megbirkózz az ördöggel, azt mondta, hogy állj ellen neki, és el fog futni tõled (ld. Jakab 4:7). A görög szó, amit itt a Biblia a futásra használ, azt jelenti: rettegve elmenekül". Képzeld el, hogy reggel, amikor felébredsz, az ördög ezt mondja: Segítség, újra ébren van!" Pál azt írja: helyet se adjatok az ördögnek" (Efezus 4:27). A Sátánnak nincs helye az életedben, hacsak te nem adsz neki helyet!

Az a célja, hogy elválasszon a hitedtõl, mert a hit kedves Isten szemében (ld. Zsidók 11:6). A hit tesz gyõzedelmessé (ld. 1János 5:4). A hit által nyersz választ imáidra. higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek" (Márk 11:24). Ha tényleg hiszed ezt, akkor cselekedj is eszerint! A Biblia azt mondja: Harcold meg a hit nemes harcát..." (1Timóteus 6:12), ezek szerint a hitnek vannak ellenségei.

A hit egyik legnagyobb ellensége az, ha nem ismerjük Isten Igéjét. Elpusztul népem, mert nem ismeri Istent. Mivel te megvetetted ezt az ismeretet, én is megvetlek..." (Hóseás 4:6).

Az orvostudomány azt tanítja, hogy bármennyire is ki vagy téve egy betegségnek, mégsem kapod el, ha be vagy oltva ellene. Ehhez hasonló módon a vallásosság beolthat az igazi hit ellen. A negatív hozzáállású emberek is ugyanezt érhetik el. Azt kérded: Hogyan erõsíthetem a hitemet?" A Biblia azt mondja: A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által" (Róma 10:17). Élj tehát Isten Igéjében!

http://www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.