2012. június 22.

Mások építéséhez önzetlenség szükséges


 „Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk.” Zsidók 10:24

Ahhoz, hogy másokat építhessünk, önzetlenség szükséges.
Szeretnék egy célkitűzést adni számodra: építs másokat életed hátralévő részében. Kezdd azzal, hogy leírod annak a személynek a nevét, akinek segíteni szeretnéd az épülését; aztán állj meg egy pillanatra és imádkozz.

Kérd Istent, hogy mutassa meg a kiválasztott személy erősségeit; építeni ugyanis mindig az erősségeinkre kell. Írd le, hogy milyen erős oldalát vagy tulajdonságát tapasztaltad már a kiválasztott személynek.

Aztán mondd ezt neki: „Sokat gondoltam rád mostanában, mert fontos vagy számomra. Szeretném megosztani veled, hogy miben láttalak téged erősnek. Ez segíthet eldönteni azt, hogy Isten milyen tetteket vár el tőlünk.”

Képzeld csak el, mekkora hatást gyakorolhatsz az emberekre, ha úgy határozol, hogy másokat szeretnél építeni. Képzeld csak el, mi történne akkor, ha minden ismerősödből kihoznád a legjobbat?

Kötelezd ma el magad arra, hogy segíted mások épülését és növekedését, hogy azzá válhassanak, akivé Isten szeretné, hogy legyenek.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.10)

           




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.