2012. június 7.

Kenneth & Gloria Copeland: Állítsuk le a szóbeszédet



És kinyújtá Mózes az ő kezét az ég felé, és sűrű sötétség lett egész Egyiptom földjén három napig… de Izrael minden fiának világosság volt az ő lakhelyében. – 2 Mózes 10:22-23

A sátán évekkel ezelőtt elindított egy szóbeszédet. Azt mondta néhány kereszténynek, hogy úgy kell élniük, mint a világ – osztozniuk kell azokban a szerencsétlenségekben, kudarcokban és abban a szegénységben, amiben a világ. Nos, a pletyka elterjedt. Valószínűleg te is hallottad már. De azt mondom neked, ez egy alattomos hazugság.

Isten Igéje azt mondja a Zsoltárok 91:10-ben, hogy a gonosz nem közelíthet a házadhoz, ha Őbenne élsz.

A János 16-ban maga Jézus mondja, hogy megfosztotta a világot az erejétől, amivel árthatna neked. A 2 Mózes 10:23-ban pedig azt olvashatod, hogy amikor sűrű sötétség vette körül az egyiptomiakat, Izrael gyermekeinek világosság volt a lakhelyükön.

Ezekben és más igeversekben láthatod, hogy Isten soha nem akarta, hogy megtapasztald azt a sok rosszat, amitől a világ szenved. Ő mindig azt akarta, hogy a gyermekei ezek fölött éljenek, és világosság legyenek a sötét világban.

Az Ószövetségben Isten azokról a csodákról volt híres, amiket a gyermekeiért tett. Így kellene lennie a mi életünkben is. Dicsőítenünk kellene Istent a természetfeletti módon győztes életünkkel. Az embereknek olyanokat kellene mondaniuk nekünk, hogy „hallottam, Isten meggyógyított,” „hallottam, a gyermekeid megszabadultak a kábítószerektől,” vagy „hát, Isten tényleg kihozott téged abból az anyagi nehézségből.”

Látod már, hogy a sátán miért terjesztette azt a pletykát, és miért akarta, hogy elhidd, a világgal együtt kell szenvedned, ahelyett, hogy győztesként élnél fölötte? Mert nem akarja, hogy emberek kérdezgessék tőled, hogy honnan van az erőd, a békességed, az egészséged, a bővölködésed.

Isten viszont pontosan ezt akarja. Tehát alkalmazd az Ő Igéjét, és merd elfogadni az áldásokat, amelyeket megígért neked. Isten erejének világossága az életedben állítsa le az ördög sötét szóbeszédeit!

Igei olvasmány: Filippi 2:1-16

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.