2012. június 15.

Kenneth E. Hagin: Isteni természet


Amelyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, amely a kívánságban van e világon. - 2Péter 1,4.

Amikor Isten gyermekévé lettél, Isten a saját természetét — az örök életet — plántálta el benned. Isten élete, természete, létezése benned, azonnal megváltoztatta a szellemedet. Átmentél a szellemi halálból — a sátán birodalmából — az életbe, amely Isten birodalma. (1Ján. 3,14) Átkerültél a sátán uralmából a Krisztus Királyságába.

Amikor megkaptad az örök életet, a sátáni természet eltávozott tőled. Az a romlás, amiből kimenekültél, a szellemi halál, a sátáni természet. (2Pét. 1,4)

A sátáni természet eltávozott tőled, nem elméletileg, hanem ténylegesen. A 2Korintus 5,17 kijelenti: „…a régiek elmúltak…” És Isten természete került beléd. Immár részese vagy az Ő isteni természetének — Isten természetének — Isten életének!


Megvallás: Isten élete van bennem. Isten természete van bennem. Isten képessége van bennem. Isten bölcsessége van bennem. Ahhoz, hogy én kudarcot valljak, Istennek kellene kudarcot vallania. Isten azonban sohasem vallhat kudarcot! Én részese vagyok az Ő isteni természetének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.