2012. április 3.

Napi Ige és gondolat


 Ezt mondja az ÚR: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az ÚRtól pedig elfordul szíve!  (Jeremiás 17:5)

Bízni Istenben! A Jeremiás könyvének ez a fejezete egy nagyon kemény nemzeti vész idejét juttatja eszünkbe ezt a hitbeli irányultságot, amikor Isten azért küldte el egykor prófétáját, hogy rámutasson arra, népe mennyire bizalmatlan Istene iránt.

Mindenhova szaladgáltak segítségért, politikai, társadalmi megtartatásban bízva, szorult helyzetükben azonban nem kiáltottak az Úrhoz. Mindennek gyökere, eredete viszont a bálványimádás volt. Amikor ezeket az Istennek nevezett alkotásokat kezdte imádni Izrael, már ott és akkor megrokkant az Úrba vetett kizárólagos bizalom. Elhagyták az Urat és megosztott szívük ide-oda kacsingatott, mindenhonnan várva segítséget, s ezzel annak az Istennek a hatalmát hazudtolták meg, aki alkotójuk, szabadítójuk és megtartójuk volt az évszázadok során.

Így olvassuk a mai Igében: „Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az Úrtól pedig elfordul szíve!” Drága testvérek! Vizsgáljuk meg ma mi is, mennyire bízik szívünk Istenben! Megosztott-e a lelkünk váradalmainkat, jövőt illető reménységünket tekintve? Vagy a változó világ közepette mélyen hisszük, a zsoltárossal együtt: „Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget.” (62.2) (Berencsi Balázs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.