2012. március 30.

Napi Ige és gondolat


Ezt mondja az ÚR: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az ÚRtól pedig elfordul szíve!  (Jeremiás 17:5)

Talán a legtöbbet, amit hallunk a templomainkban, az a bátorítás, hogy bízzunk Istenben. Gyermekekkel szoktuk énekelni: „Bízom benned, Uram Jézus, benned bízom egyedül!” A zsoltáros mondja: „Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik.” (Zsolt.37.5) –

Jó viszont, ha ez nem csak egy szólam, hanem élet, annak minden vetületével együtt. Sokan vannak úgy, hogy elmondják, bíznak Istenben, de mégsem merik egész életüket alárendelni Isten erejének, bölcsességének és akaratának. S éppen ezzel ölik meg az Úrba vetett bizalom csiráját szívükben.

 Amerikában a dollárra is ez van írja: In God We trust , azaz Istenben bízunk és mégsem ez jellemzi Amerikát. Csak üres szólam, melyhez semmi köze a hétköznapi ember erkölcsének, gondolkodásának és életstílusának. (Berencsi Balázs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.