2012. március 31.

Joyce Meyer: A mennyország kulcsai


16,19 Neked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a földön, kötve lesz az a mennyekben is, és amit feloldasz a földön, oldva lesz az a mennyekben is." (Máté)

Minthogy szellemi és fizikai lények is vagyunk egyben, a fizikai világból képesek vagyunk befolyásolni a szellemi világot. Ez egy határozottan előnyös kiváltság. Például ha az unokám tanulási nehézségekkel küzd az iskolában, akkor az imán keresztül beléphetek a szellemi birodalomba, amivel változást idézhetek elő az adott helyzetben. „Isten szellem” (János 4:24), és minden helyzetben minden szükséges válasz Nála van.

Jézus azt mondta Péternek, hogy neki adja a mennyek országának kulcsait. A kulcsok ajtókat nyitnak ki; ezek a kulcsok pedig különböző fajta imákat jelképeznek, és az erőt, hogy megkössenek, illetve feloldjanak. Jézus többször szólt a hit erejéről, és tudjuk, hogy a hitünk aktivizálásának egyik módja az ima. Jézus nevében megkötözhetjük (akadályozhatjuk) a gonoszt, és az Ő nevében angyalokat oldhatunk fel, azaz mozgósíthatunk a mennyből, ha például védelemért imádkozunk magunk, vagy mások számára (Máté 26:53, Zsidók 1:7, 14). Imával megkötözhetjük a gonoszságot és mozgósíthatjuk a jót.

Uram, köszönöm, a Te királyságodnak a kulcsait. Kérlek, adj bölcsességet, hogyan használjam őket a mindennapi életben, hogy ezáltal is hasznos szolgád lehessek. Ámen.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.