2013. augusztus 11.

GLORIA C.: Menj be Isten nyugodalmába!

Megosztva: Minden Lehetségesről
Annakokáért megvan a nyugodalma az Isten népének… Munkálkodjunk tehát, hogy bemenjünk abba a nyugodalomba, hogy valaki a hitetlenségnek ugyanazon példájába ne essék.
– Zsidó 4:9,11 ¹

Isten nyugodalma. Ha a mozgalmas, elfoglalt életünkre gondolunk, ez nagyon jó dolognak tűnik, nem? De mi ez a nyugalom pontosan? És hogyan lehet belelépni?

A Zsidókhoz írt levél harmadik és negyedik fejezete Isten nyugodalmát ahhoz hasonlítja, amikor a zsidók elfoglalták az Ígéret Földjét. Annak a földnek olyan helynek kellett lennie, ahol minden szükségük be van töltve; a háborúzó ellenségektől való szabadság helye, ahonnan senki nem tudja őket többé kiűzni. Annyit kellett tenniük, hogy bemennek, és elfoglalják. De valami megakadályozta ezt: a hitetlenség és az engedetlenség.

Nekünk hívőknek is megvan a lehetőségünk, hogy belépjünk az Ígéret Földjére, a bőség és a békesség megígért földjére. Olyan hely ez, ahol nyugalmunk lehet a küzdelmektől, és élvezhetjük Isten győzelmét. Ahhoz, hogy ide belépjünk, azt kell tennünk, ami Izrael népének nem sikerült. Egyszerűen bíznunk kell Istenben, és engedelmeskednünk kell az Ő hangjának.

Hogyan juthatsz el a bizalom és engedelmesség e helyére? Úgy, hogy megismered az Atyát. Időt töltesz azzal, hogy közösségben vagy Vele imában és az Igében. Ez az a munka, ami elvezet téged az Ő nyugodalmába!

Soha nem felejtem el, amikor ezt először felfedeztem. A hit alapelveit tanultam, és küszködtem, hogy betartsam azokat. Majd egy nap azon kezdtem el dolgozni, hogy megismerjem az Atyát, ahelyett, hogy megtudjak dolgokat Róla.

Amikor ezt megtettem, Ő elkezdte magát kijelenteni nekem. Bepillantást adott a szívébe, a természetébe és a szeretetébe. Ahogy megmutatta nekem, hogy milyen sok mindent akar tenni a gyermekeiért, az a küszködésemet békességgé változtatta, a kétségemet bizalommá, a félelmemet bátor engedelmességgé. Ez lehetővé tette, hogy belépjek az Ő nyugodalmába.

Ismerd meg az Atyádat! Dolgozz ezen! Ez legyen a „munkálkodásod”! Nála van az Ígéret Földje, a nyugalom megígért földje, ami rád vár!

Igei olvasmány: Zsidó 4:1-11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.