2013. március 5.

Valakinek fontos vagy ...


„Egyébiránt kérdezd meg csak a barmokat, majd megtanítanak, és az égnek madarait, azok megmondják néked. Avagy beszélj a földdel és az megtanít téged, a tengernek halai is elbeszélik néked. Mindezek közül melyik nem tudja, hogy az Úrnak keze cselekszi ezt?” Jób.12,7-9.

Ilyenkor tavasszal, nyár elején megújul a természet! Olyan üde, szép zöld minden! A virágok tündökölnek a szivárvány összes színében, a madarak éneke betölti a környezetet. A csodálatos, felhőtlen éjszakákon csillagok milliói hívogatnak az ismeretlen világegyetem megismerésére. Bármerre nézünk, minden azt sugallja, hogy ez a világ nem jöhetett létre csak úgy…. Kell lenni egy értelmes tervezőnek, egy zseniális alkotónak! Nem a véletlenek sorozata mindaz, amit látunk, aminek tanúi lehetünk.

Van valaki, Aki mindent bölcsen megalkotott, Aki tudatosan cselekedett. De ez a Valaki – Isten – nemcsak elindította a teremtés folyamatát, hanem oda is figyel alkotásaira. Minden egyes személy fontos neki! Látja az én parányi életemet, és tud is segíteni nekem, ha ezt igényelem, ha akarom. Sőt, baráttá fogad és mindent meg akar beszélni az emberrel. Együtt akar élni velem, és szeretne tanácsolni az élet útvesztőiben, szeretné mutatni az utat, hogy el ne tévedjek.

Nem hagyott bennünket magunkra, hanem ma is beszélhetek hozzá, megoszthatom vele aggodalmaimat, feltehetem neki kérdéseimet. Isten, Jézus Krisztus által egészen közel került hozzánk, embertestvérünkké lett. A legtöbbet adta, amit adhatott, mert szereti teremtményeit.

Amikor az emberiség fellázadt ellene, nem fordított hátat neki, hanem kinyújtotta kezét felé, és Jézus áldozata által visszafogadta őket családjába. Nem kell egyedül küszködnöm terheimmel, félelemben, rettegésben élnem a jövő miatt! Valakinek nagyon fontos az én kis parányi életem! Valaki figyel rám, és ez a Valaki megoldást is nyújt nekem, ha akarom!

Ezen a reggelen menj ki a kertbe, ha teheted, de legalább csodálj meg egy virágot a környezetedben, és adj hálát Istennek, aki a mai napon is biztosít afelől, hogy veled lesz, és figyeli lépteidet – mert fontos vagy neki….!

http://reggelidicseret.blogspot.hu/2011/06/valakinek-fontos-vagy.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.