2013. március 9.

Legyen kéznél Isten igéje


"Legyen az nála, és olvassa azt egész életében." (5Mózes 17:19a)

Az egyház kétezer éves történetének nagy részében csak a papok tudták saját maguk olvasni a Bibliát, ma azonban több milliárdunknak rendelkezésére áll. Ennek ellenére sok hívő hűségesebben olvassa kedvenc napliapját, mint a Bibliáját. Így senki ne csodálkozzon, hogy nem növekszik. Három óra tévézést követő hárompercnyi bibliaolvasástól nem várhatjuk a növekedésünket.

Sokan, akik azt vallják, a Biblia minden szavát hiszik, még sosem olvastak el valóban minden egyes szót a Bibliában. Viszont ha naponta csak negyed órát olvasod az igét, egy év alatt kiolvashatod a teljes Szentírást. Ha az egyik félórás tévéműsor helyett a Bibliát kezded olvasni, akkor egy év alatt kétszer is végig fogod olvasni az egészet.

A napi igeolvasás segítségével mindig Isten szavának hallótávolságában leszel. Pont ezért parancsolta meg Isten Izrael királyainak, hogy mindig legyen az ő Igéjéből a közelben egy példány: "Legyen az nála, és olvassa azt egész életében." (5Mózes 17:19a)

De ne csak nálad legyen, olvasd is rendszeresen! Ehhez a legegyszerűbb segítség egy napi bibliaolvasó vezérfonal. Így elkerülheted, hogy önkényesen ugrálj összevissza az szakaszok között, itt-ott ki is hagyva egyet.

Szerinted, napi 15 perc Isten igéje mellett hogyan változtatna azon, hogyan éled a mindennapi életedet?

Daily Hope, Rick Warren, 2012. január 22.
 http://feeds.feedburner.com/~r/NapiRemeny/~4/gmn4v8dFJUc?utm_source=feedburner&utm_medium=email
http://napiremeny.blog.hu/2012/01/29/legyen_keznel_isten_igeje_1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.