2013. március 21.

KÉPZELJÜK EL


2 „Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe nestek, 3 tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. 4 Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. 5 Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. 6 De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. 7 Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, 8 a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember” Jak 1,2-8.

                           KÉPZELJÜK EL

Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.
(Jak 1,5)

Lakásomban gyakran botlok bele használt lepedőkbe, könyvekbe, rongyos párnákba, takarókba, cipőkbe és játékokba.
"Mi a csoda ez?" - kérdezem ilyenkor.
"Óh, ez a mi házunk apu." - válaszolja az egyik lányom. "Hát nem nagyszerű ház?"

Gyakran megszidom őket a nagy rendetlenség miatt, de egyik alkalommal elgondolkoztam mielőtt válaszoltam volna. "Igen kicsim, ez egy csodálatos ház." Abban a pillanatban ráébredtem, hogy képzeletük nem egy zagyva összevisszaságot lát ezekben a holmikban, hanem egy kreatív mesterművet.

Isten gyakran visz olyan helyzetekbe, amelyek első pillantásra összevisszaságnak, kuszaságnak tűnnek. Sokan nem vesszük észre, Isten milyen dicsőséges dolgokat végez, mert megszűntünk használni képzeletünket. Mint Isten gyermekei, arra hívattunk, hogy "hitben
járjunk és nem látásban". Hogy azzá váljunk, amilyenné Isten látni akar bennünket, el kell kezdenünk használni a képzeletünket. Az Istennel való járás megkívánja tőlünk, hogy úgy tekintsünk a zavaros, érthetetlen helyzetekre, mint egy mesterműre, amelyben Isten éppen munkálkodik.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts úgy tekintenünk élethelyzetekre, ahogyan te látod őket. Ámen.

Milyen zavaros körülményekben láttam meg Isten munkáját?

Derrick Hammond (Észak-Karolina, USA)

http://csendespercek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.