2013. március 6.

Guti Tünde: ORVOSI MŰHIBÁK A FOGADÓHÁZBAN


   Az irgalmas samaritánus példázatán gondolkodtam ma reggel. Sokan prédikáltak már erről a történetről, kiemelve belőle a lehajló, képmutatás nélküli jézusi szeretetet.

   Nekem most ez a mondat vált hangsúlyossá:

   „Viselj gondot róla, amíg visszajövök! Amit költesz rá, megfizetem neked.”

   Szerintem a vendégfogadó ház, ma az EGYHÁZ. Sebesülteket, a bűn által megkínzottakat és a világ által megrabolt embereket bízott rám és rád az Úr Jézus, hogy törődjünk velük, ápoljuk őket és vigyázzunk rájuk! Az árat is megfizette már, a kereszten…

   Ha szétnézünk Krisztus Testében, sajnos elég sok sérült, magába roskadt, lelkében összevert és sorsára hagyott testvér szenved megfelelő ellátás hiányában, akik állapotuknál fogva képtelenek gondoskodni magukról (sőt, olykor kifejezetten a meggondolatlan és hiányos hozzáállás miatt sínylődnek, és nincs módjuk „beperelni” a bántást okozót a „műhibáért”, ahogy teszik ezt a világ fiai).

   Jézus, aki az irgalmas samaritánus, nemsokára visszatér, és megnézi, hogyan bántam a rám bízottakkal! Átkötöztem a sebeiket, nem a magam hasznát keresve? Etettem-itattam, felöltöztettem őket önzetlenül? Biztattam jó szóval, elláttam tanáccsal? Igazságot szólt a szám?
  
   A „műhibáinkért” egyszer felelnünk kell Krisztus ítélőszéke előtt.
Igyekezzünk könyörületes lelkülettel betölteni küldetésünket, amíg van időnk jót tenni!

2013. febr. 28.                                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.