2013. március 19.

Életszabályok


Mert az Úr ad bölcsességet..." (Példabeszédek 2:6 Károli)

A sikeres élethez a következõ dolgokat kell tenned:

1) Döntsd el, mi a fontos! Egy történet szerint egy család vidékre költözött, hogy kiszabaduljanak a nagyvárosból. Úgy döntöttek, hogy szarvasmarhát fognak tartani, ezért vettek egy marhafarmot. Egy barátjuk meglátogatta õket, és megkérdezte, milyen nevet adtak a farmnak. Az apa ezt mondta: Én Repülõnek szerettem volna nevezni, anya viszont Suzynak. Egyik fiunknak a Bár név tetszett, de a lányunk a Lustaság név mellett tette le voksát. Végül megegyeztünk, és a farmnak a Repülne Suzy Bár Lusta nevet adtuk." A barát erre megkérdezte: No, és hogy vannak a marhák?" Nincsenek marháink. Egyik sem élte túl a billogozást." - felelte az apa. Érted már? El kell döntened, mi a fontos számodra!

2) Bölcsen oszd be az idõdet! Túl sokan vagyunk úgy, mint az a boltos, aki annyira figyelt arra, hogy minden tiszta és rendes legyen, hogy elfelejtett kinyitni. A cél, hogy kiszolgáld a vásárlókat, és bevételed legyen, ne engedd, hogy másodrendû dolgok mellékvágányra tereljenek! Az életed döntéseit a fontossági sorrendedre alapozd! Ha segítségre van szükséged ennek felállításához, kérd Istent, hogy segítsen! Mert az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik."

3) Tanuld meg, mivel tudod magad ösztönözni! Legtöbbször senki más nem fog. Amikor Dávidot nagy csapás érte, azt olvassuk róla: Dávid megerõsítette magát az Úrban..." (1Sámuel 30:6 KJV). Meg kell tanulnod, mivel tudod biztatni magad. Júdás apostol írja: Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szent Szellem által" (Júdás 20). Ahhoz, hogy sikert érj el az életben, meg kell tanulnod biztatni magadat, meg kell tanulnod imádkozni, és meg kell tanulnod építeni magadat.

www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.