2013. március 11.

Dr-Kováts György: A HIT ÚTJA TOVÁBBFOLYTATÓDIK...


Luk 5:4 Mikor pedig megszűnt beszélni, mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra. Luk 5:5 És felelvén Simon, mondta neki: Mester, jóllehet az egész éjszaka fáradtunk, még sem fogtunk semmit: mindazáltal a te parancsolatodra levetem a hálót. Luk 5:6 És ezt megtévén, halaknak nagy sokaságát kerítették be; szakadozott pedig az ő hálójuk. LK 5 (36) -

Mi a hit útja? A Mt 6,33.
ELŐSZÖR Istennek országa, és az Ő igazsága. És ráadásképpen – ráadásul – pluszban, minden, amire szükséged van. Az is meglesz. De ráadásképpen. Ez a hit útja. Ez az Isten dicsőségének útja. És ez az út ismét döntés elé állít téged.

A döntés pedig így szól: „a halak – vagy Jézus”.

Pedig eddig a „halak ÉS Jézus” volt a kép. Hiszen a halak Jézussal jöttek be a hajódba.
Igen. Jézus hozta be őket – a te kezed (hited és engedelmességed) által – de NEM a halak a fontosak. Jézusnak TE VAGY A FONTOS, téged akar, úgy, ahogy vagy. Halastul, hal nélkül, hajóstul, hajó nélkül, családostul, családod nélkül, mindenhogyan, de téged akar. És egész életedet úgy vezeti tovább, hogy minden a legszebben alakuljon. Mindenestül akar, és amid van, amivel rendelkezel, ami ott van, mindenről gondoskodni fog. A megoldásokat is Ő fogja megadni, és soha, de soha nem fog magadra hagyni téged.

De akarja, hogy te – a halaiddal együtt, a hajóddal együtt, a hálóiddal, munkahelyeddel, családoddal, eddigi életeddel, jövőddel, terveiddel, minden képességeddel, lehetőségeiddel, kapcsolataiddal, gondolkodásoddal, érzéseiddel együtt, mindenestül – az Övé legyél. Ezért van minden. Mert szeret, és azt akarja, hogy Vele járj.

Mt 6,33: először Isten országa. Minden más, ráadásképpen. Ez hitet igényel. A hit útja TOVÁBB FOLYTATÓDIK.

Az Isten dicsőségét nem láthatod meg, csak, ha hiszel. (Jn 11,40.) Megmondta. Boldogok, akik „nem látnak” és hisznek.

A jövőt a hit által hódítod meg. Azt, ami szükséges, a hit által veszed igénybe. Mindent elkészített – Ővele együtt. Ővele jársz, és a hit által minden a tiéd lesz. Te pedig az Övé. És a „minden” – nem fog visszatartani Tőle téged.

Vannak, akiket a „halak” (a „halak nagy sokasága”) visszatartanak Jézustól. Miután megkapták őket. Te ne állj be ezek sorába. Keresd ELŐSZÖR Isten országát, és az Ő igazságát – akármit dolgozol, akármilyen családi helyzetben vagy, akármilyen az anyagi helyzeted – keresd először Őt, és minden más csak ráadás legyen.
Péter ez elé a döntés elé került. Most, hogy az Úr megáldotta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.