2013. március 19.

Dávid és Góliát

Készítette: Krisztus Szeretete Egyház


Dávid pedig mondta a filiszteusnak: Te karddal, dárdával és pajzssal jössz ellenem, én pedig a Seregek Urának, Izrael seregei Istenének nevében megyek ellened, akit te gyalázattal illettél. A mai napon kezembe ad téged az Úr, és megöllek téged, és fejedet levágom rólad. A filiszteusok seregének tetemét pedig az égi madaraknak és a mezei vadaknak fogom adni a mai napon, hogy tudja meg ez az egész föld, hogy van az Izraelnek Istene. És tudja meg, hogy nem kard által és nem dárda által tart meg az Úr, mert az Úré a had, és Ő titeket kezünkbe fog adni. (1SÁMUEL 17,45–47.)

Megkértem az Urat, hogy adjon még olyan Igéket, amelyek ugyanezt az elvet működtetik. Jézus mosolygott és azt mondta: rendben van. Ez egy Ószövetségből való történet, amit fiatal korod óta ismersz, Dávid és Góliát története.
— Ezt tette Dávid is? — kérdeztem.
— Pontosan—mondta Jézus — ezt a négy lépést tette meg Dávid is. — Miután véget ért a látomás, újra elolvastam Dávid és Góliát történetét. Felfedeztem, hogy Dávid ötször mondta ki azt, amit azután megcselekedett! Olvasd el magad.
Dávid tudta, hogy megkapjuk azt, amit kimondunk. Tudta, hogy mi kitölthetünk csekket Isten nevével. Honnan tudta, hogy Isten meg fogja tenni? Dávid tisztában volt azzal, hogy Isten bármi olyat megtesz neki, amit ő hajlandó elhinni Istennek. És Isten neked is megteszi!
Megvallás: Én hívő vagyok, nem kételkedő. Hiszem, hogy Isten teljes győzelemre visz engem. A világ pedig meglátja majd, hogy Isten énértem van.

Kenneth E. Hagin - Hitünk tápláléka napi adagokban Tavasz






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.