2012. december 14.

Joel Osteen: Ne bagatellizáld el az áldásaidat!


Készítette: LIsa Szanyel

Ezért magasztallak, Uram, a népek között, zsoltárt éneklek nevednek. (2 Sámuel 22:50)
Ha az emberek látják, hogy Isten áldásának a teljességében élsz, és emiatt sikeres vagy, akkor kritizálni, irigykedni és bírálgatni fognak. De tudod mit? Legyen ez az ő problémájuk. Nem kell magyarázkodnod amiatt, amit Isten tesz az életedben. Amikor szabadkozol am
iatt, hogy Isten milyen jó hozzád, vagy elbagatellizálod az Ő jóindulatát azzal, hogy szerencsének, vagy a véletlen munkájának nevezed azt, akkor ezzel Istent sérted meg. Mózes ötödik könyvében azt olvassuk, hogy Isten ad erőt ahhoz, hogy meggazdagodj. Ez azt jelenti, hogy Ő adja neked a jó ötleteket, a kreativitást, az erőt a sikerhez, és az áttöréseket. Mindezen dolgok az Ő jóságából származnak. Egészen addig, amíg alázatosan Neki tulajdonítod a dicsőséget, addig nincs miért magyarázkodnod és szabadkoznod. Hívőkként az a dolgunk, hogy megismertessük Őt. Az Ő életét, jóságát, békességét, reményét, örömét kell életünkkel tükröznünk.

Nem kell összehúznod magad, és elbagatellizálni az áldásaidat. Bátran dicsőítsd értük Istent! Adj hálát Neki, és dicsőítsd mindazért, amit éppen most tesz az életedben, és azért is, amit majd a jövőben tenni fog. Ismertesd meg Őt, és mindenért Neki add a dicsőséget!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy áldó kezedet tartod az életem fölött. Minden dicsőség, tisztelet és dicséret Téged illet, mert minden jó és tökéletes ajándék Tőled származik. Kinyitom a szívem és az elmém, és befogadom mindazt, amit tartogatsz számomra. Jézus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.