2012. december 5.

A helyes képet lásd


Készítette: József Balogh

Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a
láthatatlanok pedig örökkévalók(2 Korintus 4:18).

A Biblia azt mondja, hogy Isten feltámasztja azt, ami halott, és úgy előhívja a nem létezőket, mintha létezők lennének. (Róma 4:17). Ő a világot a Szavaival alkotta meg, úgy, hogy amik
láthatóak, azok a láthatatlanból álltak elő. (Zsidó 11:3).

Te a hit életére lettél elhívva: “Mert hitben járunk, nem látásban” (2 Korintus 5:7).

A hit azt jelenti, hogy látod a dolog végkimenetelét onnan, ahol vagy, és a valóságba hozod azt a szavaiddal. Más szóval, a jövőt már látod az Isten Igéje szerint, és meg is vallod a jelenben.

Tagadd meg annak a negatív képnek az elfogadását, amelyet az ördög akar rád erőszakolni;
arra koncentrálj, amit Isten mond rólad az Ö Igéjében, és úgy is lásd magad.

Például, ha egy betegségtől szenvedtél, akkor ne a tünetekre nézz, hanem fontolgasd a gyógyulásodat, lásd magadat gyógyultan. Ha gyenge voltál az életed egy területén, akkor ne beszéld és gondold a gyengeségedet, korlátaidat; hanem lásd és jelentsd ki az erődet! Erősítsd meg, hogy semmi sem lehetetlen neked, mert ez az az igazság, ami veled kapcsolatban
az Igében áll.

A sátán néha megkérdőjelezheti a hitedet, azt mondva: „biztos vagy benne, hogy azok a szavak, amiket hallottál, valóban igazak?” Ne inogj meg, mert ő egy hazug, és a hazugság atyja. Tudja, hogy Isten Igéje veled kapcsolatban igaz, mert különben nem kérdőjelezné meg.

Soha ne kérdőjelezd meg a hitedet, és ne kételkedj abban, amit Isten mond veled kapcsolatban. Isten nem ember, hogy hazudjon. (4 Mózes 23:19) Az Ő Igéje teljes valóság; ezért azt a képet tartsd magad előtt mindig, amit az Igében látsz.

Ima

Drága Atyám, a Te Beléd vetett hitem az az erő, ami megváltoztatja a világot, és átváltoztatja a körülményeimet, hogy párhuzamban álljanak azzal a sorssal, amit Te terveztél el a számomra. Elfogadom azt az erőt, amivel irányíthatom az életemet az Ige szerint.
Köszönöm áldott Atyám, hogy célt és sorsot adtál nekem Benned, amit a mai napon is betöltök és minden nap, a Jézus Nevében, Ámen.
Márk 11:23; 2 Korintus 4:13

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.