2012. október 6.

Volt-e Jézusnak felesége?


Készítette: Imre Dinnyes

Néhány hete felröppent a hír egy meglepő papiruszdarabka felfedezéséről (pl. http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201209/ujabb_mediabloff_jezusrol), amely azt támasztaná alá, hogy Jézusnak mégiscsak volt felesége. Persze ez egy régi híresztelés, amellyel újra és újra megpróbálkoznak azért, hogy az Isten Jézus Krisztust emberivé tegyék, csak emberivé. A hírtől közben még a felfedező saját egyeteme (a Harvard Egyetem) is elhatárolódott, ennek ellenére a kérdés roppant érdekes és nemcsak, hogy nem mellékes, hanem központi jelentőségű:

VOLT-E JÉZUSNAK FELESÉGE?

A nagyon rövid válaszom, hogy meggyőződésem szerint IGEN!

A Biblia nem történelem könyv és nem is vallási előírások gyűjteménye, hanem egy CSALÁDI BESZÁMOLÓ - amely a múlt emlékképein túl sajátos módon a jövőről is tartalmaz képeket, mégpedig meglehetősen nagy felbontásban.

Az Írás egyik központi témája - nem az üdvtörténetre gondolok - a HÁZASSÁG. Ezzel kezdődik és ezzel végződik. Pál olyat osztott meg velünk, ami egyenesen a 3. égből, Isten szívéből származott: a férfi-nő házassági kapcsolata a legősibb titkok egyike, amely Krisztusról és a Gyülekezetről szól! Ez AZT jelenti? Igen, azt. Az Atya szívében az idő, a tér és az anyag előtt ott lüktetett a vágy, hogy "hozzáillő társat" találjon a Fiának. Menyasszonyt. Feleséget. A Teremtés motivációja a házasság volt... Vajon megtalálta az Atya a Fiúhoz illő párt? A válasz a legesleghatározottabb IGEN! A Párt, a Menyasszonyt úgy hívják, hogy Gyülekezet (Egyház). A Jelenések könyve záróképe a Menyasszonyt mutatja a Szellemmel vágyódásuk közepette (Jel. 21), de már előtte egy képet kapunk a Bárány (Jézus) és a Menyasszony menyegzőjéről!

Micsoda finálé! Az igazi VILÁGVÉGE. Az igazi APOKALIPSZIS. Micsoda Férj, micsoda Após, micsoda Násznagy!... és micsoda Menyasszony!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.