2012. október 7.

Két Prédikátor

Készítette: Győzedelmes gyülekezet
Két fajta prédikátor van; azok, akik azt mondják, hogy a cselekedeteink által vagyunk kvalifikáltak, és azok, akik azt mondják, hogy Jézus vére által kvalifikálva vagyunk. Ez a két prédikátor ugyanúgy nézhet ki, de az üzeneteik sokban különbözhetnek.

Tekintsük meg a következő 10 kontrasztot…

A Cselekedet-Prédikátor azt mondja, meg kell tegyél bizonyos dolgokat ahhoz, hogy az üdvösséged megmaradjon. Vétsz egy hibát és el vagy veszve örökre.

A Vér-Prédikátor azt mondja, Jézus vére megszerezte számodra az örök és teljes megváltást /Zsid.9,12/ Semmi sem választhat el téged Isten szeretetétől.

CSP: Ne érintsd meg! Ne nyúlj hozzá! Ne érints meg semmi tisztátalan dolgot, és legyél szent.

VP: Te meg vagy szentelve a szövetség vére által /Zsid.10,29/, vagyis Jézus vére által /Lk 22,20/. Mi nem azért szeparáljuk el magunkat a tisztátalan dolgoktól, hogy szentek legyünk, hanem mert már szentek vagyunk és mi közössége van a világosságnak a sötétséggel?

CSP: Meg kell küzdened az élet kísértéseivel és fehér ruhába kell felöltöznöd, máskülönben kitörli a nevedet.

VP: Ez nem rólad szól. Jézus a te győzelmed! Mosd meg a piszkos ön-igazolt ruhádat a Bárány tisztító vérében (Jel.7,14). Örvendj, mert Ő megígérte, hogy soha nem törli ki a nevedet.

CSP: Imádkozzál és tarts csendes időt minden nap. Ha nem maradsz meg benne, ő ki fog vágni és a tűzbe vet.

VP: Jézus azt mondta:” Aki issza az én véremet, az bennem marad és én is ő benne” /Ján.6,56/ A “benne maradásodnak” semmi köze ahhoz, hogy tartasz-e csendes időt. Isten megbékéltetett magával Krisztuson keresztül. A te megbékéltetésed olyan valami, amit Ő tett, nem te. Amikor megérted, hogy ki is Ő és mennyire nagyon már megáldott téged, akkor egy egészséges étvágy fog motiválni téged, hogy még többet felfedezz Ő róla az Igéjében.

CSP: Óvakodj a bűntől! Arra vágyik, hogy a mestered legyen, uraljon.
VP: Mi arra lettünk elhívva, hogy Krisztus-tudatúak legyünk, nem bűn-tudatúak. Az Ő áldozata eltávolította a bűnöket /Zsid.9,26/ Szabaddá lettünk téve a bűneinktől az Ő vére által /Jel.1,5/. Élj a félelemtől és kárhoztatástól szabadon.

CSP: Amikor vétkezel, meg kell vallanod, hogy újra bocsánatot kapj.
VP: Neked meg lett bocsátva 2000 évvel ezelőtt /Kol.2,13/. Jézus azt mondta, hogy a megbocsátás alapja nem a megvallás, hanem az Ő vére /Mt26,28/. Az Ő vére a szükséges és elégséges feltétel a teljes megbocsátáshoz /Zsid.9 & 10/

CSP: Amikor vétkezel, meg kell vallanod, hogy ismét megtisztulj.
VP: Jézus vére megtisztít és tisztán tart /1Ján1,7/.

CSP: A megvallás jó arra, hogy megtisztítsa a rossz lelkiismeretet. Kérd a Szent Szellemet, hogy vizsgáljon meg és mutasson rá a hiányosságokra.
VP: Jézus vére megtisztította a lelkiismeretedet, hogy szabadon szolgáld Istent /Zsid.9,14/. Krisztus tökéletes áldozata miatt, a Szent Szellem döntése az, hogy nem emlékszik a bűneidre többé /Zsid.10,17/. Ő csakis mindig bizonyságot tesz a te Krisztusban lévő igaz mivoltodról /Ján16,10/.

CSP: Isten szent és megközelíthetetlen világosságban lakik. Ne is gondolj arra, hogy a közelébe menj.
VP: Ti, akik egyszer távol voltatok, közel lettetek hozva Krisztus vérén keresztül /Ef.2,13/.

CSP: Senki sem láthatja Isten arcát úgy, hogy életben marad. Jobb biztonságban maradni és hátra maradni.
VP: “Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által,…. Járuljunk hozzá igaz szívvel, hitnek teljességével, akiknek szívök tiszta a gonosz lelkiismerettől, És testök meg van mosva tiszta vízzel” /Zsid 10,19-22/

Pásztor Káin vs Pásztor Ábel

Kit hallgatsz? Hol van a hited? A vallás halált-hozó munkáiban van? Vagy Jézus Krisztus életet-adó vérében? Arra törekszel, hogy megnyerd Isten jóindulatát vagy pihensz a kereszt befejezett munkájában?

Nem tesz különbséget az, hogy ha akár Katolikus vagy Protestáns, vagy Evangélikus, vagy Baptista vagy. Ha te Jézus vérén állsz, akkor neked teljesen meg van bocsátva, elfogadott vagy és Isten jóakarata nyugszik rajtad!



Részlet innen: Paul Ellis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.