2012. október 21.

Ige: Apostoli elhívás – és megszabadítás még a halálból is.


„Pál, apostol [(aposztolosz): meghatalmazott, teljhatalmú megbízott, aki Jézus Krisztus hatalmával szól, és cselekszik] (nem emberektől, sem nem ember által [kapta elhívását], hanem Jézus Krisztus által és az Atya Isten által, aki feltámasztotta őt a halálból)

És a velem levő összes atyafiak [testvérek, írjuk ezt a levelet] Galácia (jelentése: a pogányok körzetében élő) [kihívott] gyülekezeteknek [eklézsiáinak]” (Gal. 1,1-2)

Pál apostol állandó életbeszélyben volt. Amikor Listrában (jelentése: feloldó város) hirdette az Evangéliumot: „Jövének… Antiókiából (jelentése: bosszúálló, üldöző) és Ikóniumból (jelentése: képoszlop) zsidók, és a sokaságot eláltatván, megkövezék Pált, és kivonszolják a városból, azt gondolván, hogy meghalt.

De mikor körülvették őt a tanítványok, felkelvén, beméne a városba; és másnap Barnabással (jelentése: a vigasztalás fia) elméne Derbébe (jelentése: borókabokor) (Csel. 14,19-20)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.