2012. október 17.

Brian Brodersen: Szellemi harc (reszlet) 4.

Készítette: Lisa Szanyel
Hadakozásunk fegyverei
A másik fontos dolog, amire emlékeznünk kell, hogy a mi „hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében...” (2 Korinthus 10:4-5, újford.). A „testi” szó ellentéte a „szelleminek” és a pusztán emberire vonatkozik. Isten ereje nélkül minden energiánkat egyesítve sem tudunk a sötétség erőivel elbánni. Mivel 
szellemi csatában vagyunk, szellemi fegyverekre van szükségünk. Isten pontosan ezzel látott el bennünket: „vitézkedésünk fegyverei erősek az Istennek, erősségek lerontására, lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett...“ Fegyverek, melyek erősek Istenben! Az „erős“ szót itt „dinamikusnak“, „hatalmasnak“ is lehet fordítani. Isten mindennel ellátott bennünket a győzelemhez. Csak meg kell ragadnunk azt, ami már a rendelkezésünke áll.
Melyek azok a „fegyverek“, melyeket Isten nekünk adott? Nem más, mint az ima, Isten Igéje és a dicsőítés. Teljesen el kell ezekben merülnünk, ha sikeresen akarjuk megharcolni „hitünk szép harcát“. Később majd alaposabban elemezzük ezeket a fegyvereket, melyek „erősek Istenben“, de most folytassuk ellenségünk leleplezését.

E világ istene
„Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt, és eljöve a Sátán is közöttük. És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet.“ Jób 1:6-7
Ebből a Jób könyvéből vett részletből láthatjuk, hogy ellenségünk, a sátán valóban él és virul a földön. De felmerül a kérdés: mit csinál? A válasz: jóval többet, mint amivel az emberek többsége vádolja. Vessünk egy pillantást az ördög némely tevékenységére a világban.

Folyt, kov.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.