2013. augusztus 15.

Pásztor Chris: Megérteni Pontos Alapját A Hitnek.

Készítette: József Balogh

Mert ha azok az örökösök, kik a törvényből valók, hiábavalóvá lett a hit, és haszontalanná az ígéret: (Róma 4:14).

Hiábavaló lett a hit azáltal, hogy nem bízol a munkádban. Néhányan semmissé tették a hitüket, és Isten ígérete nincs hatással az életükre, mert nem tudják megérteni a pontos alapját a hitüknek. Például vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy azért kellene isteni egészségben élniük vagy kiváló anyagi helyzettel rendelkezniük, mert bizonyos dolgokat helyesen “tesznek”, de ez így nem igaz. Ez fogja jelenteni a bizodalmat a munkádban; és a Biblia azt mondja, “Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk…” (Titus 3:5).

A pontos alapja a hitnek az, amiért Krisztus eljött, hogy megtegye. Ez az, ami az alapját kellene, hogy képezze a hitednek és a megvallásodnak. A 2 Korintus 4:13 azt mondja “Mivelhogy pedig a hitnek mi bennünk is ugyanaz a szelleme van meg, amint írva van: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk.” Szóval, ezt kezd el a hiteddel; mit hiszel? Ki kell, hogy fejezd a hited alapját.

Az oka, hogy azt mondod, “Megtagadom, hogy beteg legyek”; “megtagadom, hogy szegény legyek”; “Megtagadom, hogy elbukjak”, nem azért van, mert szeretnéd, hogy ezek a dolgok meglegyenek, inkább arra összpontosítasz, amit Ő már elvégzett neked. Ő már megadta neked az egészséget, a bővölködést, a győzelmet és a jó életet, és nem akarja, hogy feladd ezeket. Így, légy annak a tudatában, hogy ki és mi által vagy, mert ő épít fel téged. Jelentsd ki ezeket a gyönyörű valóságokat önmagadról, mert Ő azt mondja, hogy ki kell jelentened, hogy ki vagy te “… mert Ő mondotta: … Úgy hogy bízvást mondjuk …” (Zsidó 13:5-6).

Ezek azok a felépítő alapelvek, melyeket Ő már igazából beteljesített az életedben.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy az uralom gyönyörű életét adtad nekem, erőt és győzelmet az Igén keresztül. Sikert és bővölködést tapasztalok minden ügyemben a mai napon, mert én Krisztusban vagyok. Az életem a kiválóság megnyilvánulása, az erények és az istenség tökéletessége, Jézus nevében. Ámen.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Korintus 4:13; Márk 11:23

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.