2013. augusztus 12.

Pásztor Anita: Szeress, mint Ő

Készítette:  József Balogh

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást (János 13:34).

Az Efézus 3:17-19-ben Pál Apostol így imádkozott, “Hogy lakozzék a Krisztus a hit által a ti szívetekben; A szeretetben meggyökerezvén és alapot vevén, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jó voltának , És megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felül haladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig.”

Azt szeretné tőlünk, hogy megértsük Isten szeretetének amplitúdóját és mérhetetlenségét; ez határtalan dimenzió, tehát tudunk úgy szeretni, mint Ő.
Isten szeretete irántunk intenzív és feltétlen; ez a határok nélküli szeretet. Az Ő szeretetének tudata ad neked bátorságot és magabiztosságot. Úgy szeret téged, mintha te volnál az egyetlen a földön. Ugyanakkor úgy kell szeretned másokat, ahogy Ő szeretett téged. Ez azt jelenti, hogy szeretned kell mindenkit magad körül, mintha ők lennének az egyetlenek a földön, nem számít, hogy látszólag ők “megszerethetetlenek”.

A János 3:16 azt mondja, “Mert úgy szerette Isten e világot – az emberek világát - hogy az Ő egyszülött Fiát adta”. Megkülönböztetés nélkül szeret minden embert a világban, és azt akarja tőlünk, hogy kövessük őt: “Legyetek annak okáért követői az Istennek, mint szeretett gyermekek: És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is szeretett minket, és adta Önmagát miérettünk ajándékul és áldozatul az Istennek, kedves jó illatul” (Efézus 5:1-2 NIV). Megvan a képességed ahhoz, hogy úgy szeress, mint Isten, máskülönben nem kérte volna, hogy kövesd Őt.

A Biblia azt mondja, “De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, mellyel minket szeretett, Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!) ” (Efézus 2:4-5). Isten szeretett minket, miközben még bűnösök voltunk, éppen ezért hagyd az Atya szeretetének, hogy motiváljon, hogy elérd a bűnösöket és megnyerd őket Krisztusnak. Hagyd, hogy a szíved szeretettel verjen azok iránt, akik még nem tértek meg körülötted. Kötelezve vagy a szeretet által, hogy prédikáld az Evangéliumot nekik, és fordítsd őket a bűnből az igazságosságba, és a Sátán hatalmából Istenébe.

Megvallás
Megvan a képességem ahhoz, hogy úgy szeressek, mint az én mennyei Atyám, mert én az Ő szeretett gyermeke vagyok. Az Ő szeretete betölti a szívemet és kinyilvánítom ezt a szeretetet a mai napon azáltal, hogy elérek másokat
Krisztus szeretetével, a Jézus nevében. Ámen


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Róma 5:8; 1 János 4:8-11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.